Fortsätt till huvudinnehåll

You are sew fabulous!

Idag har jag använt mer godsaker från For the Record 2 från Echo Park. Jag gjorde ett kort med sy-tema, det är så enkelt och roligt att använda sig av färdiga chipboardelement och die cuts när man gör kort.

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Today I’ve been using some more Echo Park goodness from the For the Record 2 collection. I made a card with sewing theme, I love how easy it is to use diecuts and chipboard elements to make cards.

IMG_6916

Jag tycker att fingerborgen är så fin och så kombinerade jag med måttband, symaskin och en passande text. Jag skar också ut en zigzagkant med Cameon, den fick mig att tänka på såna zigzag-saxar som vi hade i syslöjden.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

I fell in love with the thimble and used it with a sewing machine, a measuring tape and a fitting sentiment. I also cut out a zig zag border with the Cameo, it reminded me of the zig zag scissors we used when having needlework at school a long time ago.

IMG_6917

Material/Supplies:

 • Silhouette Cameo
 • Bazil Basics Cardstock White
 • Echo Park For the Record 2 Tailored 6x13 Chipboard
 • Echo Park For the Record 2 Tailored Borders Paper
 • Echo Park For the Record 2 Tailored Brads
 • Echo Park For the Record 2 Tailored Damask Paper
 • Echo Park For the Record 2 Tailored Journaling Cards Paper
 • Echo Park For the Record 2 Tailored Lazy Daisy Paper
 • Scrapbook Adhesives 3D Foam Squares - Black, Variety Pack
 • Scrapbook Adhesives MyStik™ Repositionable Dots Dispenser

Privat material/Private Supplies:

 • White pen
 • Twine

Maya-Isaksson-signatur-liten

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!