Fortsätt till huvudinnehåll

My own napkin rings including a tutorial


Jag fick ett uppdrag att göra riktigt färgsprakande servettringar till en höstfest. Jag hittade inga blommor som jag riktigt kände att de passade så jag gjorde helt enkelt egna blommor. :) Jag passade även på att få med varje gästs namn på ringarna och vips så var bordsplaceringen också klar. :)

*************

I got an assignment to make really colorful napkin rings for an autumn party. Since I didnt had any flowers who could go, I simply made my own flowers. :) I also took the opportunity to place each guest's name on the rings and just like that, the seating was also complete. :)
 Bazzill Mono Thunder Trio # White T10-1001
Bazzill Mono Sunbeam Trio #1 Chiffon T4-406
EKTools Cutter Bee-sax EKCB01
EKTools Self-healing Cutting Mat EKCB16
EKTools Floursh Square Layering Punch 54-90009
Martha Stewart Screw Punch M281000
Martha Stewart Doily Lace Trim Deep Edge Punch 42-70002
Martha Stewart Glitter Glue 40-00011
Martha Stewart Opaque Markers 6pk M266009
Basic Grey Oxford Brads MET-3382
Här kommer en tutorial på hur jag gjort dessa ringar.

*******************

Here comes a small tutorial about making your own flowers. Leta fram papper i den färg du vill ha. I mitt fall så tog jag vita kaffefilter och mistade i tre olika höstfärger, allt för att få dem precis efter beställningen. Jag ritade ut tre olika stora cirklar med hjälp av spellbinders och klippte sedan ut. Till varje blomma går det två cirklar av varje storlek.

*******************

Find some papers who will fit your assignment. I used some coffee pot filters and painted them with watercolors in different autumn colors. Make three sizes of circles with help from spellbinder dies and cut them out. I have used two circles of each size to my flowers.När jag klippt ut alla mina cirklar så gjorde jag hål i mitten på dem med en Screw Punch.


*******************

Punch a hole in the middle of every circle.

Samla de sex runda bitarna och sätt sedan en brad igenom dem alla.

*******************


Take the six round pieces (two of each size) and put them together with a brad.


Börja sedan att knyckla ihop lager för lager in mot mitten och över bradsen (om du vill dölja den). Börja med det översta lagret och knyckla tills du är nöjd.

*******************

 Crumple every layer in to the middle until you have the right size of the flower.Jag ville dessutom ha lite blad på mina blommor så till varje blomma klippte jag ut två stycken stjärnor ur kaffefiltret och mistade dem gröna, även dessa fick såklart ett hål i mitten.

*******************

 I wanted leaves for my flowers so I draw a star, cut them out and painted them green.

Själva ringen gjorde jag med hjälp av cardstock som jag skurit till en längd av 20 cm och en fin stans från Martha Stewart. Jag trädde bradsen igenom hålen i den utstansade ringen.

*******************

Punch out a ribbon with help from a cardstock and a punch from Martha Stewart. I have made the ribbon 8" long.
Jag stansade sedan ut en liten tag med hjälp av den härliga stansen från EKTools, inkade den, skrev namn på gästen, punchade ut ett litet hål och knöt fast den i servettringen. Jag inkade sedan mina blommor med en orange stämpeldyna och glittrade på dem med glitterlim.

*******************

Make your self a little tag, write down the guests name, make a hole in it and tie it to the napkin ring. Make that little extra on the flower with some Glitter Glue. :)
Så enkelt är det att göra egna servettringar! :) Har man favoritpapper man gillar ur serier som tex Basic Grey, My Minds Eye, Echo Park osv, var inte rädda för att använda dem! Eller varför inte dyka ner i spillbitslådan och göra personliga servettringar och dylikt till varje gäst?

Lys upp din höst med ett vackert dukat bord, vänta inte in nästa stora fest, varför inte göra det nu till helgen? :)

Ha en härlig höstdag och glöm inte bort vår tävling!

*******************

A very easy way to make your own napkin rings! :) Use your favourite papers from My Minds Eye, Basic Grey, Echo Park etc. Maybe different color for every guest?

Light up your autumn with a nice dinner table, dont wait until the next big party, do it this weekend! :)

Have a really lovely day and dont forget our challenge!
Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!