Fortsätt till huvudinnehåll

.:Julkort:.

 
Halloj!
Hur har ni det så här i höstrusket? Här är det åtminstone mest grått och blött. Höstdimman ligger som en våt grå filt över landskapet, och jag längtar efter lite julkänsla. Tända ljus, doften av kanel och nejlika, och kanske en värmande glögg eller två.
 
I väntan på att vara politiskt korrekt med julbelysning och juldekorationer, sitter jag här hemma i min lilla vrå och funderar på olika julpyssel, planerar paketinslagningar och liknande.
 .-.-.-.-.-.
 
Hi there!
The autumn is wrapping the entire landscape in a damp grey blanket at the moment, and I´m longing for that time when its ok to start decking the halls, longing for smells like cinnamon and clove, glitter and christmas music.
 
Idag delar jag med mig av ett julkort jag gjorde för några veckor sedan.
Ett enkelt julkort, i färgerna vitt turkost, och rött, blev en bättre färgkombo än jag kanske tänkt när jag knåpade ihop kortet.
Den "frostade" ytan på blomman gjorde jag genom att först hälla vanligt lim över rosen, och sedan täcka med glittrigt vitt embosspulver, och sedan värma upp det tills det bubblade.
.-.-.-.-.
 
Today I´m sharing a card I´ve made a couple of weeks ago. A simple one with the colour combo white-turqouise-red. It looked a lot better than I expected when I started my work.
The frosting on my flower is made by using regular glue, and some sparkly embosspowder. I added lots of glue on top of the flower, and on that some embosspowder. this mixture I heated up until it started to rise. And it made such a cool effect. 
 
 
Materials used:
 
MME- All is bright collection
Spellbinders- Spiral Blossom One
Prima- Resin Window III
Martha Stewart- Doily Lace punch
EK- Rock Fern punch
Martha Stewart- Branch  punch
 
Privat:
Letterstickers
Embossing Powder
leave punches
 
 
Thank you for visiting.
 
 
//Katarina
 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!