Fortsätt till huvudinnehåll

Happy Holidays

Lori Withlock har designat underbart färgglada julpapper åt Echo Park. De går i knalliga pastellfärger och jag blir glad av att bara se dem. Jag har använt pappret som har journaling-rutor till att göra tre snabba julkort.

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lori Withlock is the designer of some lovely christmas papers by Echo Park. The colors are bright pastels and I get happy by just looking at them. I’ve used the journaling paper to make three quick christmas cards.

IMG_7000liten

Jag har gjort matchande brads med Epiphany Crafts Shape Studio, det är ett superbra verktyg när man vill göra matchande dekorationer.

------------------------------------------------------------------------------------------------------

I’ve made matching brads with the Shape Studio by Epiphany Crafts. It’s a great tool when you want to make your own matching decorations.

IMG_7002liten

Stickersarket räcker också långt när man vill göra enkla julkort som går fort. Jag poppar nästan alltid upp mina stickers med 3D-kuddar, gärna i olika höjder för massor av dimension.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

The Sticker Accend goes a long way when making easy and fast christmas cards. I almost always pop them up with 3D-adhesive. I use both thick and thin adhesive to get some extra dimension.

IMG_7006liten

På detta journalingkort har jag stämplat pumlor och en passande text. Symaskinen använder jag när jag vill göra enklare kort som ändå ser arbetade ut. Det tar inte lång tid att sy en söm men det blir väldigt fint.

Jag hoppas du fått lite inspiration att börja med julkorten, det skadar ju inte att börja i god tid. Närmare jul har man sällan tid att sitta och pyssla lika mycket. Det är ju även mysigt att pyssla med vackra julpapper när det är kallt och ruggigt ute.

------------------------------------------------------------------------------------------------------

For this christmas card I stamped some christmas ornaments and a sentiment on the journaling card. I use my sewing machine when I want to make simple designs pop a bit more. It’s quick to make a seam and it really makes a different in making the card look more finished.

I hope you got some inspiration for some early Christmas cards. I can’t seem to find the time to sit and make cards closer to Christmas and it’s really cozy to sit inside making crafts when it’s cold and dark outsde.

Material/supplies:

 • Echo Park Happy Holidays Sticker Accents
 • Echo Park Happy Holidays Journaling
 • Echo Park Happy Holidays Presents
 • Echo Park Clear Stamps Season’s Greetings
 • Epiphany Crafts EC Shape Studio Round 14 SST-02
 • Epiphany Crafts Brad Settings Round 14 Silver 02-54
 • Epiphany Crafts Bubble Caps Clear Round 14 SSA-08
 • Scrapbook Adhesives 3D Foam Squares - White, Variety Pack
 • Scrapbook Adhesives Thin White 3D Foam Squares
 • Bazzil Basics Paper White Prismatic

Privat material/private supplies:

 • Textstämpel
 • Stämpeldyna
 • Snöre/Twine

Maya-Isaksson-signatur-liten

Kommentarer

 1. Svar
  1. Tack vännen :) Visst är de underbart knalliga fast ändå mjuka? Väldigt Mayiga ;)

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!