Fortsätt till huvudinnehåll

Don't ever forget - You Rock!

I helgen var jag på scrapträff i Västerås och det var fantastiskt roligt och oerhört inspirerande! Flera av tjejerna som var där har jag nu känt sedan 2005, och vi försöker träffas med jämna mellanrum för att utbyta idéer, prova varandras verktyg – och framför allt hämta inspiration till framtida projekt!

Givetvis sattes det ihop diverse utmaningar och jag var inte sen att hoppa på! En av utmaningarna gick ut på att skapa ett monokromt alster, alltså i en färg (nyanser av färgen går bra). Lite svart och lite vitt var tillåtet, men det skulle inte vara dominerande. Jag valde brunt, dels för att jag hade några snygga papper som kunde passa – men kanske främst för att jag ville utmana mig själv att färglägga mitt stämpelmotiv i endast bruna nyanser.

Så här blev resultatet – allt brunt och begie:
-----------------------------
Last weekend I weent to Västerås to meet some other scrappers and had a lot of fun! Some of the girls there I've known since back in 2005, and we meet every now and then to exchange ideas, try each other's tools – and of course to get some inspiration for future projects!

As usual there were some challenges, and of course I just HAD to try them out. One of the challenges was to create a monochromatic project, all in one color (different shades of the color is ok). Some black and white was also allowed, but shouldn't be dominating. I chose brown, part because I had some nice patterned paper that would work, but also because i wanted to challenge myself coloring my stamp all in brown.

This is the result – all brown and begie:


Kortet är uppbyggt lager på lager med distanskuddar så det blir höjd på det. ”You Rock!” och de runda kapsylmotiven på rundlarna i övre vänstra hörnet är stämplade och embossade
-----------------------------
The card is built in layers with 3D-foam beneth each layer to give the card som nice depth. ”You Rock!” and the two bottle cap motifs in the upper left corner are stamped and embossed.
En närbild på några av alla lager med papper.
-----------------------------
A close up of all the layered patterned paper.Nedanför ser man närbilder på de fina embossade detaljerna
-----------------------------
Below are some close ups of the nice embossed details.Materiallista | Supply list
  • Bazzill Basics – Cardstock
  • Echo Park - Very Merry Christmas Collection Kit VMC34016
  • Echo Park - Note to Self Collection Kit NS28016
  • Prima Marketing - Say It In Crystals Beige/Brown w Crowns 560515
  • Inkadinkado - Bottlecap Expressions Inchies
  • Inkadinkado - Rock Star 98693  

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!