Fortsätt till huvudinnehåll

BeginningsJag gjorde ett ganska enkelt kort denna gång. Jag började med att stämpla upp de ljuvliga älvorna från Inkadinkado och färglade dem. Skar ut cirklarna från det mönstrade pappret efter att jag markerat på baksidan av pappret var jag ville ha hålen. Sedan skar jag ut jag ut mina stämpelmotiv i samma storlek som hålen.

Två av de utskurna cirklarna från mönsterpappret vände jag på och använde till kortet, den ena stämplade jag min text och några fjärilar på, jag embossade även efteråt då det såg lite platt ut. Den andra cirkeln vred jag 45 grader så rutmönstret blev lite annorlunda innan jag limmade fast det.

Jag markerade var stämpelmotiven och de andra två cirklarna skulle sitta på kortbasen, limmade fast dem, och sedan knöt jag en liten rosett med ett spetsband och satte fast mönsterpappret med hålen med 3D-kuddar. Jag limmade tre blommor i det tomma ”hålet, men tyckte det saknades något så jag letade upp Eiffeltornet, och så givetvis lite glitterlim på älvavingarna samt på blommorna!

Nu är mitt kort redo att skänkas till någon som står inför en ny start i livet!

OBS! Glöm inte vår Oktobertävling!

Vi ses igen om en vecka!
--------------------------------------
I made a simple card this time. I stamped my fairies and colored them, I cut ut circles from the patterned paper after I marked out where the holes shold go, and then i cut ut circles with my fairies the same size.

Two of the circles cut out from the paper I used for the project, but showing the pattern on the backside instead. On one of them I stamped my sentiment and some cute butterflies and embossed them, and the other circle i turned 45 degrees for a different check pattern.

I marked out the position for my circles on the card base and glued them down, then i put a nice little lace bow on the card front and adhered the card front to the base with 3D-foam. I put a few flowers in the empty cirkle, but still thougt there was something missing – and found the Eiffel Tower, and of corse I just had to put some glitter glue ob the wings of the fairies and on the flowers!

Now I have a card for someone looking forward to a new start in life!

PS. Don't forget about our October Competition!

See you next week!

Materiallista | Supply List
 • Inkadinkado - Fairies 60-30122
 • Bazzill Basics - Cardstock
 • Bazzill Basics - 12×12 Basics Multipack Kraft 304270
 • Prima Marketing - Say It In Crystals and Studs En Francais 553883
 • Prima Marketing - Donna Flowers 561833
 • Prima Marketing - Zephyr Cling Stamp Set 559380
 • 3D Foam Squares - White, Variety Pack 01614-10
 • Martha Stewart - Circle Cutter M281056
 • Martha Stewart - Party Crafting Doily Lace Specialty Ribbons 41-00215
 • Martha Stewart - Glitter Glue 24-pack 40-00011
 • Prima/Ingvild Bolme - Chalk Fluid Edger Dark Bark 891008
Private
 • Markers for coloring


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!