Fortsätt till huvudinnehåll

You & Me

Basic Grey har under många år nu levererat kollektion efter kollektion med fantastiska mönstrade papper och tillbehör – och Picadilly är definitivt inget undantag! En mix av både sommar och höst i färger och mönster inspirerade mig till att skapa något av ett foto av mig och min man som väntat på perfekta papper.
---------------------------------------
For a few years now basic Gray delivered one collection after another with fabulous colors and patterns, and with nice embellishments to go along with them. Picadilly is such an collection as well! With it's mix of both summer and fall colors, and really nice patterns they inspired mre to make a layout with a photo of myself and my husband. A photo that I kept for som time now, just waiting for that perfect paper pack! :)Distressade kanter, chalkade och rivna, lager på lager, varvat med band och Liquid Pearls. De ljust turkosa bokstavsstickersen följde med kitet, även blomdekorationerna jag använt.
---------------------------------------
Distressed edges, chalked and torn, and a lot of layers, both paper and ribbons, and some Liquid Pearls to top it off. The really light turquise colored alpha stickers I used at thre botton is also included in the kit, and so are the flower decos I used.”VI” är gjort med riktigt stora chipboardbokstäver där jag använt färg som krackererat. En läcker effekt som i just den här layouten får symbolisera att tiden den går – men vår kärlek består! :)
---------------------------------------
”VI” is made of really large chipboard alpha, and I used cracklepaint. I really nice effect that in this layout is a symbol for: time flies – but love lasts! :)Materiallista | Supply list
 • Bazzill Basics – Cardstock – White Classic
 • Basic Grey – Picadilly Collection Pack C-PIC-3530
 • Prima Marketing / Ingvild Bolme – Chalk Fluid Edger Dark Bark 891008
 • E-Z Runner Perm 01644-6
 • 3D Foam Squares - White, Variety Pack 01614-10
Private
 • Large chipboard letters
 • Acrylic paint & crackle paint
 • Liquid pearls
 • Brown marker
 • Journaling stamp
 • Ribbons


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!