Fortsätt till huvudinnehåll

Svampjakt!


I slutet på juli var jag och min man uppe i "våran" skog för att reka inför höstens svampplockning. Vi hittade några små gula kantareller men inget mer just då. Så här nu mitt i hösten har vi plockat 2,5kg gula kantareller, ett par kilo rödgul trumpetsvamp och lite trattkantareller men de plockar vi efter vår resa, då är de nog lagom stora. :)

På vår tur hittade vi iallafall denna fina tjärn. Eller tjärn och tjärn, det är egentligen ett litet surhål men solen lyste så fint och det såg så trollskt ut så jag knäppte ett par foton.

*****************

In the end of July was me and my husband for a walk in "our" woods to see how everything went out for the mushrooms. We only found a couple of Yellow Chantarelle but now, when the autumn is here, we have picked 2,5kg Yellow Chantarelle, a couple of kilos with Yellow Foot and some Funnel Chantarelle. The Funnels is our next target, after our little trip, then they be in good shape and size to pic. :)

On our little walk we found this beautiful and peaceful pond. Or well...pond is a very fancy name for this little hole full of mud and moss. ;) But it looks so nice in the sun so I took a couple of pictures. :)


Material:
Inkadinkado Clearstamp Flower Flourishes 60-30303
Martha Stewart Crafters Clay Essent Flowers Starter Kit 43-00001
Marianne Design Roses Navy blue RB2209
Prima PM Rosarian Perlers Flowers 562595
Piercing Bugs Rotary Tool EKCB12 
Scrapbook Adhesives


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!