Fortsätt till huvudinnehåll

Simple but fabulous!

Jag gjorde faktiskt julkort i helgen. Allra mest för att jag fått så härliga papper i min hand så jag ville visa upp dem så att andra hinner skapa med dem i tid för eventuella julbasarer och liknande! Själv brukar jag göra ett gäng julkort och skänka till skolklasser eller liknande och låta försäljningsvärdet bli ett bidrag till skolresa eller kanske något välgörande ändamål. 

Jag använde en vacker stämpel från Inkadinkado, och jag gillade den så mycket och såg potentialen i den så jag var tvungen att testa maska den - och det blev riktigt bra! Här kommer jag visa ganska enkelt hur jag gjorde:
------------------------------------
I made some Christmas cards last weekend. I've got this stunning collection kit from Echo park in my hand - I just had to make something out of it!

I used a beautiful stamp from Inkadinkado, and I had to try mask it and it turned out quite good. Below I will show you how to do it, fast and simple:Jag stämplade bilden på vitt stämpelpapper.
------------------------------------
I stamped the image on white stamp paper
Jag stämplade bilden en gång till på en post-itlapp.
------------------------------------
I stamped the image once more on a post-it.Jag klippte ut bilden på post-itlappen.
------------------------------------
I cut out the image on the post-it.Jag tog den utklippta bilden och passade in den ovanpå den andra stämplade bilden.
------------------------------------
 I matched the post-it on top of the other image.


Sen stämplade jag en till bild lite omlott över den första.
------------------------------------
Then I stamped the image once agan a little bit on top of the first one.Och en gång till....
------------------------------------
And then once more...Och när man sen tar bor post-itlappen har man en hel liten bukett blommor!

Och de färdiga korten kommer här nedan, jag har tyvärr inte hunnit färglägga just den här bilden med tre blommor än, men jag ska göra det senare - och jag ska även prova att göra mig en liten krans, men kanske med lite andra motiv!
------------------------------------
And when you remove the post-it you've got a bouqet of flowers!

And the cards I made will show below, but I didn't have time to color the one picture with three flowers, I will finish that one later on - and maybe i will try to make myself a wrath in the same technique, but maybe with some other motifs as well!
Jag vill också visa lite mer noggrannt hur fina kortbaserna från Bazzill Basics är, halva (framsidan) är scalloped och jag ritade med vit penna för att förstärka det lite. De fina stickersen var även de med i papperskollektionen!
------------------------------------
I also want to show you the really nice card base from Bazzill Basics, half of the card (frontside) is scalloped and i highlighted that with a white marker. The georgous stickers I used are also included in the Echo Park kit.

Det är inte dags att säga "God Jul" ännu, men snart, så missa inte de här härliga pappren från echo Park för de passar för julpyssel i alla möjliga olika varianter - jag är helt såld på dem!
------------------------------------
I will NOT say "Merry Christmas" quite yet, but we will be there soon enough, so don't miss out on these lovely patterned paper kits fråm Echo Park - I am totally in love!

Materiallista | Supply list
 • Inkadinkado - Poinsettia Wood Stamp, 60-00853 
 • Echo Park - Very Merry Christmas Collection Kit, VMC34016 
 • Bazzill Basics - Scallop Cherry Splash A2 304297
 • Martha Stewart - Red White Twine
 • Prima/Ingvild Bolme -  Chalk Fluid Edger Dark Bark 891008 
 • Bassill Basics - Cardstock
 • Spellbinders - Shapeabilities Sweet Folk Art S5-141
 • Cutter Bee -  Scissors EKCB01
 • Grand Calibur Die Cutting Machine GC-001
Privat | Private
 • White and black marker
 • Paper to stamp images on
 • Post-it
Det vore jättekul om någon blev inspirerad och känner för att visa upp sitt eget resultat! Skriv en kommentar i bloggen och länka till en bild du laddat upp på nätet så vi andra får se! jag får otroligt mycket inspiration av att se vad andra skapar.
------------------------------------
Would be lovely if someone got inspired and feels like showing the result! Write a comment to this blogpost with a link to an uploaded image so we can see it! I get loads of inspiration by watching other's creations!

Vi ses snart igen! | See you soon agan!Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!