Fortsätt till huvudinnehåll

Silhouette double-sided adhesive sheets

Silhouette har släppt ett ark dubbelhäftande klisterpapper och glitter att använda tillsammans med det. De är riktigt enkla att använda och det blir en så rolig effekt! Jag var som vanligt ute i sista minuten när sonen skulle på barnkalas. Är jag den enda som slänger ihop ett kort precis innan de ska åka på kalas för att jag glömt? Detta var väldigt enkelt att få ihop och gick snabbt. Jag följde instruktionerna på förpackningen till klisterpappret och skar ut text med min Cameo. Jag placerade texten på mitt kort efter att ha tagit bort skyddet på baksidan av arket. Eftersom jag ville ha olika färger på mitt glitter så var jag noga med att bara ta bort skyddspappret på en del av kortet i taget. För att få glittret att fastna ordentligt så lade jag ett skrivarpapper ovanpå glittret efter jag hällt det på kortet och gnuggade med ett bigverktyg. Jag hällde tillbaks överflödigt glitter i burken och borstade av kortet med en pensel innan jag tog bort nästa skyddspapper och fortsatte med en annan färg.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
New from Silhouette is the double-sided adhesive sheets and glitter to go with it. They are really easy to use and so much fun! I started off making a quick birthday card for my son to bring to his friends birthday party. Am I the only one making birthday cards in a hurry because I forgot? This one was so easy and quick. I just cut the text from the double sided adhesive sheet, I followed the instructions on the package. I removed the backing and placed at my card. Because I wanted different colored glitter I removed the protective sheets one at a time and poured glitter on top. To make it stick really good I placed a piece of printer paper on top of the glitter and rubbed a bone folder over it to make it stick really good. I poured back the left over adhesive in its jar and brushed off the card with a paintbrush before removing the next protective sheet and pouring another color of glitter on top.
IMG_6790liten
Har du inte turen att äga en Cameo eller Silhouette? Inga problem! Det går lika bra att använda dina vanliga dies och din favorit handvevade die-maskin. Jag använde en trä-die från Marianne Design till att göra ett läskigt halloweenkort.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Maby you’re not lucky enough to have a Cameo or Silhouette? No problem. You can use the adhesive sheets with regular dies and your favourite die cutting machine. I used a die from Marianne design to make a spooky halloween card.
IMG_6821liten
Jag skar ut trädet ur det dubbelhäftande arket precis som vanligt. Jag såg bara till att veva fram och tillbaks ett par gånger eftersom arket är rätt tjockt. Jag fäste det på mitt kort och använde mig av Martha Stewarts Tinsel Glitter istället för Silhouettes glitter. Effekten blev jättehäftig även om det är svårt att fånga den på bild.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
I die cut the adhesive sheet like any other paper, making sure to roll it through the machine a couple of times since the sheet is quite thick. I adhered it to my card and used Martha Stewarts Tinsel glitter for this card. I love the effect, but it’s hard to take a good picture of the glittery effect.
Material/supplies:
 • Silhouette Cameo
 • Silhouette Double-Sided Adhesive Sheets
 • Silhouette Glitter (blue and silver)
 • Bazzil Basics Cardstock White
 • Bazzil Basics Cardstock Kraft
 • Martha Stewart Crafts Tinsel Glitter (Orange Sorbet)
 • Martha Stewart Crafts Paper Haunted Paper Tape
 • Martha Stewart Crafts Carnival Clear Stamp and Ink Set With Tags
 • Martha Stewart Crafts Bone Folder
 • Martha Stewart Crafts Craft Knife
 • Marianne Design Creatables Tree
 • Scrapbook Adhesives 3D Foam Squares – Black
 • Scrapbook Adhesives E-Z Runner Perm
 • 3L Adhesive dots-Perm. Adhesive Small
 • My Minds Eye Playdate 6x6 Paper Pad
 • Echo Park Chillingsworth Manor – Poster & Tickets
 • Echo Park Chillingsworth Manor – Orange Floral
 • Echo Park Chillingsworth Manor – Element Stickers
 • EK Tools Cutterpede Straight Edge Trimmer
Privat material/ Private Supplies:
 • Vellum
Maya-Isaksson-signatur-liten

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!