Fortsätt till huvudinnehåll

My home - My castleJag har haft lite tomt i ett fönster hemma och  har under en tid funderat på att göra någon form av prydnad att hänga där. När jag såg de fina pappren från My Mind’s Eye visste jag exakt vad jag ville göra – en skylt om att mitt hem är min borg.
--------------------
I have an empty window here at home, and for a time now I wanted to create something decorative to put there. When I got these adorable patterned paper from My Mind’s Eye I knew exactly what I would do – a sign about my home being my castle.Jag gjorde mallar i form av hjärtan och klippte sedan ut dem ur olika mönstrade papper, stansade hål och satte i stora öljettter för att det ska hålla riktigt bra. Stygnen har jag faktiskt inte sytt denna gången, utan de är ritade med svart tunn och en lite tjockare vit tuschpenna.
--------------------
I made heart-shaped templates and cut them out of three different patterned paper, I punched holes and set two big eyelets to increase its durability. The stitches are not made by needle and scrapper's floss this time – I actually draw them! With a thin black and a wider white marker.Har dekorerat med chipboardstickers från  Basic Grey och olika blommor från Prima samt ett underbart spetsband från Martha Stewart. För mer detaljer, se materiallistan!
--------------------
I used some chipboard stickers from Basic Grey and different flowers from Prima for decoration, and a really lovely lace ribbon from Martha Stewart. For details I refer to the supply list.Att hålla på med scrapbooking behöver ju inte innebära bara att göra fotoalbumsidor eller gratulationskort - att göra vackra saker till hemmet är ju faktiskt att göra egna små fina presenter, antingen till sig själv eller någon man tycker om! :)
 --------------------
Scrapbooking isn't all about making pages for your photo album or making greeting cards – making lovely items for your home is a really nice gift, for your self as well as for someone dear to you! :)


Materiallista | Supply list
 • Bazzill Basics – Cardstock, Classic Chantilly T10-1006 (for backside and banner)
 • My Mind's eye – The Sweetest Thing Lavender - Fabulous Berries Paper ST1094
 • My Mind's eye – The Sweetest Thing Lavender - The Best Impression Paper ST1109
 • My Mind's eye – The Sweetest Thing Lavender - About Me Collage Paper ST1099
 • Basic Grey - Serenade Printed Chipboard SER-3907
 • Prima Marketing - Pierott Flowers White 562083
 • Prima Marketing - Rondelle Timido Flowers 562427
 • Prima Marketing - Donna Flowers 561833
 • 3D Foam Squares - White, Variety Pack 01614-10
 • 3L Adhesive dots-Perm. Adhesive Medium 01301
 • Cutter Bee scissors EKCB01
 • Martha Stewart - Party Crafting Doily Lace Specialty Ribbons 41-00215
Private
 • White and black markers
 • Edge scraper
 • Distress Inkpad
 • Eyelets + eyelet setter
Until next time!


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!