Fortsätt till huvudinnehåll

Make your own masks

Jag har roat mig med att göra egna masker med min Cameo. Det finns ju massor av fina masker att välja bland i affärerna nu, men ibland har du kanske en egen idé som du vill testa. Då funkar det jättebra att göra egna masker med Cameon. Jag har använt mig av lite utskuret som låg och skrotade efter andra projekt. Om du använder den utskurna formen som mask så är det perfekt att använda den gröna MyStik-taperunnern på baksidan. Den är nämligen inte permanent så då sitter masken kvar när du sprayar mist eller färgar in på annat sätt men den går lätt att flytta efter att du är klar. Blir det tejprester kvar så går de att gnugga bort med fingret när färgen är torr.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

I’ve been making my own masks using my Cameo. There are tons of lovely masks to pick from in the shops right now. but sometimes you have an idea you want to try out, then the Cameo is the perfect tool. I used some of my left over cutouts from other projects. If you use the cut out shapes the green MyStik taperunner is perfect to use on the backside of the shape. It is repositional and makes the mask stick while misting or coloring and easy to remove after you are done. If there is some tape left on your project after removing the mask they are easy to get rid of by rubbing over it with your finger. Just make sure your ink has dried first.

IMG_6844liten

Jag gjorde en mask med chevronmönster och de utskurna bitarna använde jag till att göra ett par kort. Jag tycker att de blev fina utan några utsmyckningar men det kändes lite naket så jag sydde en söm i mitten och så embossade jag en ram med hjälp av min Martha Stewart Scoring Board.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

I made a mask with a chevron pattern and used the cut out shapes to make two cards. I like them without any embellishments but they felt like they needed something. I made a seam in the middle and embossed a frame around the cardfront using my Martha Stewart Scoring Board.

IMG_6846liten

På detta kort syns ramen lite bättre, jag drog tre linjer med embossingverktyget på varje sida så att det blev en bredare ram.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

You can se the frame better on this card, I made three lines on each side using my embossing stylus to make a thicker frame.

IMG_6849liten

På det sista kortet använde jag utskurna snöstjärnor som blivit över från ett annat projekt. De fick varsin fin blingsten från Prima som pynt. Jag monterade kortfronten med 3D-kuddar istället för att biga en ram på det här kortet. Har du inte någon Cameo så funkar det fint med utstansade figurer också, Martha Stewart har flera fina snöflinge-stansar till exempel.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

On the last card I used some cut out snowflakes from another project. They each got a lovely rhinestone from Prima as embellishment. I also popped up the cardfront on 3D-adhesive instead of making the embossed frame on this card. If you don’t own a Cameo you can still make masks using your punches. Martha Stewart has lots of beautiful snowflake punches for exemple.

Material/Supplies:

  • Silhouette Cameo
  • Bazzil Basic Cardstock (White, Typhoon, Ash, Fern)
  • Scrapbook Adhesives Repositionable Dots Dispenser
  • Scrapbook Adhesives 3D Foam Squares - White, Variety Pack
  • Prima Say It In Crystals #560560

Privat material/Private Supplies:

  • Mist
  • Stamps
  • Twine

Maya-Isaksson-signatur-liten

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!