Fortsätt till huvudinnehåll

.:Library pocket:.

Halloj!
Hösten närmar sig.. och det börjar bli mysigt att kura upp sig i ett soffhörn med en spännande bok, eller kanske för en mysstund med barnen och en härlig barnbok...
Hos oss är favoriten Sune-böckerna av Sören och Anders... både föräldrar och barn skrattar hysteriskt varje kväll vid nattningen över pruttar, klantiga pappor, suckar över störiga brorsor och allt möjligt annat som händer i Sunes värld.
 
Barnen åker tillsammans från skolan en gång i månaden för att låna böcker på biblioteket, något som är mycket uppskattat, då barnen själva får gå och fundera över vilka böcker de vill ta hem för att läsa.
 
Dessvärre ska lånekorten med till skolan, och färdas i bok-kassen fram och tillbaka i ur och skur... men fiffiga mor i huset kom då på att med lite snygga papper och en Silhouette så kan bibliotekskorten förvaras både snyggt och funktionellt..
 
***
Hello!
The fall is here and its that time of the year when it feels ok to curl up in the sofa with a nice book.
 
At our place its´ mostly childrens books that are read in the sofa, and the kids are going to the library once a month together with their classmates borrowing books of their choice.
 
unfortunately the library card is often treated badly, going back and forth in their bags... but with some cute papers, and a Silhouette that´s not a problem anymore.
***


  Silhouette har färdiga shapes till fickor för bibliotekskort.
 
There are Library pockets already in the Silhouette programme.

 

För att förhindra att fickan slits alldeles för fort skar jag ut samma form som fickan ur bokplast, en för insidan av fickan och en för utsidan.
 
To prevent to much wear on the pocket I also cut out the same shape in protectiv adhesive for books.
 

när fickan var utskuren dekorerade jag fickan med stickers och urklipp från mönsterpapper
samt skrev barnens namn på en stickers.
 
When the pocket was done, I decorated it with some stickers and cut out decorations from patterned papers.

först monterade jag bokplasten på insidan av fickan, innan jag vek ihop och limmade ihop fickan.
därefter monterade jag  den yttre bokplasten, detta för att kunna överlappa bokplastet och få alla ytterkanter täta.

first I added plastick foil on the inside of the pocket, before I added the outside. I also glued the entire pocket together before I added the outside foil, so that I could fold the foil around and seal the edges.Så här fina blev förvaringsfickorna till barnens bibliotekskort. Både mor och barn är nöjda! :)

This is the beautiful result of the kids librarypockets.  mommy happy, kids happy!
 
 
Materials used:
News: Bazzill Basic Paper- beach house Collection
News: MME- Tangerine 6"x6" collection
3L scrapbook adhesives- My Stik Permanent
Adhesive foil for books.
Silhouette Designer programme.
 
Have a nice day!
 
 

Kommentarer

  1. Great blog!!
    If you like, come back and visit mine: http://www.albumdeestampillas.blogspot.com

    Thanks,
    Pablo from Argentina

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!