Fortsätt till huvudinnehåll

Solhundar

Jag har använt somriga härliga papper från My Minds Eye ur serien On the Sunny Side för att göra en layout om mina hundar som alltid hittar en gosig solfläck om det finns en. Jag tyckte att det gulblommiga bakgrundspappret var underbart soligt och jag förstärkte effekten med strålar av vellum runt fotot.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
I’ve used some sunny papers from My Minds Eye to make a layout with a picture of my dogs. They always find a sun spot to lay in if there is oneanywhere in the house. The yellow background pattern from the On the Sunny Side line was perfect to catch that warm feeling. I cut some sun rays from vellum to make it even sunnier.
IMG_6746liten
Jag har använt diecuts och chipboard från samma serie för att pynta med. Jag använde de små flaggformerna som pilar och skrev lite journaling på min gamla skrivmaskin. Tänk en sån tur att bokstavsstickersarna från Basic Greys Konnichiwa-serie passade perfekt i färg för att göra en titel.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
I’ve used the die cuts and chipboard embellishments that comes with the line. The little banners I made into arrows. I wrote the journaling on my old typewriter. The letter stickers from Basic Grays Konnichiwa line was a perfect match in color so I used them for the title. 
IMG_6748liten
Material/supplies:
 • My Minds Eye On the Sunny Side “In Bloom”
 • My Minds Eye On the Sunny Side “Accessory Sheet”
 • My Minds Eye On the Sunny Side “The Sweet Life”
 • My Minds Eye On the Sunny Side “12x12 Chipboard Elements”
 • Basic Grey Konnichiwa “Alphabet Stickers”
 • Bazzil Basics Cardstock “Classic Chantilly”
 • Scrapbook Adhesives 3D Foam Squares - White, Variety Pack
 • Scrapbook Adhesives E-Z Runner Perm
Verktyg/Tools:
 • Martha Stewart Crafts “Daisy Lace” Deep Edge Punch
 • EK Tools Cutterpede Straight Edge Trimmer
 • EK Tools Cutter Bee Sax
Privat material/private supplies:
 • Vellum
Maya-Isaksson-signatur-liten

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!