Fortsätt till huvudinnehåll

Piercing Bugs Rotary Tool

Idag tänkte jag visa er en liten manick som kallas för Piercing Bugs Rotary Tool. Det är ett hjälpmedel till att göra hål i papper för att sedan kunna sy olika sömmar på dina alster.
I förpackningen får du två olika varianter, en enkelrad och en dubbelrad.
************

Today I show you a little tool called Piercing Bugs Rotary Tool. It is a tool for making holes in paper and then be able to sew different stitches on your work.
In the pack you get two versions, a single row and a double row.

Rulla verktyget över ditt papper där du vill ha dina sömmar.
För bästa resultat bör du rulla ditt verktyg på en mjuk yta som t.ex kork, tunn foam, musmatta etc.
************

Roll the tool over your paper where you want your seams.

For best results, you can roll your tools on a soft surface such as cork, thin foam, mouse pad, etc.

Jag tog även hjälp av en Utility bone folder för att trycka tillbaka pappret i hålen från undersidan efter att jag sytt färdigt för ett snyggare slutresultat. Detta är ett multiverktyg med ett falsben, skärblad, pincett, syl och ett präglingsverktyg, allt i ett och samma verktyg. Gillar det skarpt:)
************

I also took the help of a Utility bone folder to press the paper back into the holes from the underside after I finished sewing for a nicer result. This is a multi-tool with a bonefolder, cutterblade, tweezers, piercing awl and an embossing tool, all in one tool. I like it a lot :)

Här har jag använt en lite grövre bomullstråd, men du kan med fördel använda vanlig sytråd så att det ser maskinsytt ut. Det funkar även att fuska fram sömmen genom att rita med en tunn penna mellan hålen.
Martha Stewart har ett set med 4 olika pennor som jag gillar.
Exemplet visar bara några av de stygnen du kan göra. 
************

Here I have used a slightly thicker cotton thread, but you can use regular sewing thread to make it look machine stitched out. It also works to make a false seam, draw a thin pen between the holes.
Martha Stewart has a set of 4 different pens that I like.
The example shows only some of the stitches you can do.

På detta kort sydde jag med större stygn runt det mönstrade pappret från BG serie Nostalgia.
Även dekorationerna kommer från Nostalgia serien.
När jag sytt klar så monterade jag pappret på kortbasen med hjälp av dubbelhäftande foam tejp.
************

On this card I made large stitches around the patterned paper from the BG series Nostalgia.
The decorations are also from the  Nostalgia serie.
I put the paper on the card base using double-sided foam tape.

Material/Supplies:
EK Success Piercing Bugs Rotary Tool.
EK Success Cutter Bee scissor.
Bazill Cardstock White.
MME Nostalgia paper.
MME Decorative brads.
MME Layered stickers.
MS craft glue.
MS Utility bone folder.
MS Paper trimmer.
Scrapbook Adhesive crafty foam tape.

Private:
Needle.
Thread.

Ha det bra!/Take care!


Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!