Fortsätt till huvudinnehåll

MME - On the Sunny Side

Nu kommer den härliga tiden på året då i alla fall jag själv går igenom sommarens alla foton och sorterar ut alla som passar att framkalla och sedan scrappar ett efter ett. En härlig serie papper som passar fint till sommarbilder är "On the Sunny Side" från My Mind's Eye (MME).

Den här gången råkade jag välja ett foto som nu har några år på nacken, från min sons 3-årsdag, men fotot är så härligt så jag var bara tvungen att göra något fint av det! De kommer att dyka upp fler gamla foton under hösten då jag under min renoveringssommar hittade en hel skatt i gamla bortglömda fotografier i en låda, och det kan vara lite kul att varva nytt med gammalt!

Här kommer min layout:
------------------------------------------
Fall is the perfect time of year to print out the very best of all photos of the summer and scrap them, one by one. A really nice paper colection tnat will go with your pics is "On the Sunny Side" from My Mind's Eye (MME).

This time I happened to pick an old photo, from my son's 3:rd birthday, came across it and just had to make something out of it! There will be a lot more photos from my "early years", I found a nice stash of forgotten photos in a box, and I think it will be fun to create with both new and old ones.

So here's my layout:
Jag chalkade runt kanten på cardstocken jag har som bakgrund, för att mjuka upp färgen lite, sen var jag lite kreativ med mina tuschpennor. Jag kunde inte hitta en tillräckligt bra plats för min journaling, så jag skrev helt enkelt vara ett varv runt layouten, och jag tycker det blev ganska okej faktiskt!

Färgerna i den här serien är inte riktigt så "pastelliga" som många andra sommaranpassade kit, så de kommer passa perfekt även för höstlayouter med röda och gula löv och kantareller i fokus! Ett litet tips så här när sommaren drar sina sista andetag för i år!
------------------------------------------
I chalked around the edges of the CS in the background, just so soften it up a bit, and then I was a bit creative with my markers, and I couldn't fins a place good enough for my journaling, so I just wrote it all around the page. I think It's kind of nice actually!

The colors in this kit isn't all about pastels as you expect from a summercollection, it will suit all your fall projects with red and yellow leaves and mushrooms. Just a hint now when summer is almost over for this year!

Supply list
 • MME On the Sunny Side Paper & Accessories Kit F OSS115
 • MME On the Sunny Side Layered Sticker F OSS113
 • MME On the Sunny Side Brads F OSS111
 • MME On the Sunny Side Accessories Sheet F OSS114
 • MME On the Sunny Side 12x12 Chipboard F OSS112
 • Martha Stewart Glitter Glue 24-pack 40-00011
 • Piercing Bugs Rotary Tool EKCB12
 • Red White Twine 41-00205
 • Adhesive Value Pack 01697-30
 • Cardstock - Bazzill Basics
Private
 • Black marker
 • White marker
 • White chalk
 • Dymo
 • Letter stickers

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!