Fortsätt till huvudinnehåll

Spetsblommor a la Lillpiga


Halloj!

Idag tänkte visa er en snabb och enkel tutorial på hur man lätt kan göra snygga
 spetsblommor. :) 

****************************************

Hi!

I just want to show you a small and simple tutorial how to make nice lace flowers. :)


Jag har stansat ut blommor av cardstock och av papper ur Echo Park's Sweet Day med hjälp av EK Success' Flower Power Medium Punch och Flower Power Large Punch. Jag har valt att göra dubbla uppsättningar av alla tre sorterna eftersom jag vill ha en fyllig blomma.

****************************************

I have made myself sex flowers in different sizes with help from EX Success' Flower Power Medium Punch and Flower Power Large Punch. I have used cardstock and a paper from Echo Parks Sweet Day.


Sedan tar jag den underbara och fantastiska Doily Lace Edge Punch från Martha Stewart och placerar varje blomblad i stansen, en liten bit in så att de yttersta hålen kommer inne i blombladet.

****************************************

To make the lace I will use the fabulous and wonderful Martha Stewart Doily Lace Edge Punch. Put the petal a little bit from the edge so all the holes will come at the petal.


Jag fortsätter att stansa på alla blomblad tills alla har en fin spetskant.

****************************************

Punch every petal on the flowers.


Så här ser de ut när de är klara.

****************************************

All the flowers are done.


Med hjälp av en snygg brad har jag satt ihop sex blommor till en. :) Vinkla upp bladen och knäck dem lite så får du en snygg blomma som du kan använda på dina alster. Imorgon kommer jag visa ett kort med mina blommor så välkommen tillbaka.

På återseende!

****************************************

I have put a brad in the middle of six flowers. Bend the petals a little bit and you will have a nice flower to use on you projects. :) Tomorrow I will show you a card with them so welcome back!

I'll see you!


Kommentarer

  1. Jättesöt blomma. Måste prova göra denna!

    SvaraRadera
  2. Urfin! Tack för tipset!

    SvaraRadera
  3. Thats really beatiful... I love it! ... regards from Mexico!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!