Fortsätt till huvudinnehåll

Martha Stewarts Paper Trimmer


God morgon!

Idag tänkte jag visa er en av mina skönheter i pysselrummet = min skärmskin från Martha Stewart. Den är överlägset den bästa skärmaskin jag har ägt, jag gillar desginen, färgen, stabiliteten och möjligheterna den har. Den skär som en varm kniv genom smör. Tänkte visa litegrann om den och början till ett kort.

**********************

Good morning!

Here comes a little tutorail with the Paper Trimmer from Marta Stewart. I really like it and it's the best paper trimmer that I have had. It's cuts like a warm knife trough butter.


Skärmaskinen är lätt och stabil. Den har präglade mått i både centimeter och inches vilket är ett stort plus då siffrorna har nötts bort på alla mina tidigare skärmaskiner. Med ett lätt tumgrepp så snäpper du lös bladhållaren.

**********************

The trimmer is very stable and light. It's has the measure of both cenitmeter and inches. with an easy preasure you can loosen the blade holder.På undersidan av skärmaskinen så finns en förvaring för dina blad. Där förvarar du även skyddsplasten till bladen, släng inte dessa då du använder dem för att byta blad. Skjut in platsbiten sidledes över bladet och dra rakt ut. För att sätt i nytt blad så trycker du ner de nya bladet i bladhållaren och drar plastskyddet sidledes så lossnar det. Enkelt och säkert för dina fingertoppar.

Fullt utdragen så mäter maskinen 26 centimeter från skärlinjen till slutet på linjalen, i den stående riktiningen är linjalen lite drygt 31 cm. Kan tyckas att det blir bökigt när man scrappar i 12*12 men det är enkelt att mäta med den stående linjalen hur mycket man måste skära bort för att få exakt 30*30 cm.

**********************

Under the trimmer there is a hatch where you can stash your blades. Dont throw away the plastic caps/bubbles to the blades because it's with them you with an easy and secure grip can change the blade with.

The full length of the trimmer is 10,5*12 inches.På den bortre sidan av skärlinjen har du hela fem centimeter/2 inches och de är millimeter markerade ändå från skärlinjen. 
Fullt utdragen så ser man att maskinen har tre armar/balkar och att den mittersta armen har lite olika mått än de två översta. Om du tex vet att du vill ha ditt papper i 6 inches så skjuter du in armen så att den mittersta balken stannar på 6 inches. Lägger du då pappret mot markeringen som heter Paper Edge så kommer det pappret att bli exakt 6 inches när du skär. En fantastisk möjlighet om du ska göra tex många kort i samma storlek, bara in med pappret och skär utan att behöva millimetermåtta på de yttre armarna/balkarna.

**********************

On the other side you have 2 inches of measure and when you have pulled the arms out you can see that there are measures thats a little different in the middle arm. Use theese ones if you easy want to cut a lot of papers in one particular size. Just lay the paper to the Paper Edge mark and cut.Det följer även med ett bigarblad med samma design som skärbladet fast detta blad är rundat i botten med en mjuk känsla. Det är lätt att byta till och det skär inte igenom pappret som det normalt brukar göra med vassa bigarblad. Jag har tryckt ordentligt hårt men inte skurit igenom ett papper ännu.

**********************

When you buy the trimmer there's also a fold blade attached. It's smooth and dont cut through the paper.På linjalen sitter även en liten bubbla där du lätt kan se på millimetern var du befinner dig på skalan och den funktionen underlättar ordentligt när du vill skära mitt i pappret, tex för att göra en ram.


Det var allt för idag men vill ni se resultatet av det påbörjade kortet, så finns det att beskåda här den 1:a augusti. Ha en trevlig dag!

**********************

At the ruler thera are also a bubble so you easy can seee where on the grade the blade are. Very useful if you wanna cut in the middle of the paper, for example to make a frame.


This was all for today! At the 1st of August I will show you the result of the card I have started with in this tutorial. Have a nice day!Kommentarer

  1. Håller fullständigt med. Min nya favvo skärmaskin.
    Kram Tesa

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!