Fortsätt till huvudinnehåll

.: Martha Stewart -Bone folder:.

Hej!
Har ni det härligt så här i semestertider?  Vädret har inte varit det bästa än så länge.. åtminstone inte om man gillar att påta i trädgården eller bara ligga i solstolen och slappa. Här har det nämligen nest regnat.
Jag tycker det är ok med några grå dagar emellanåt, då får jag tid att pyssla lite.

Idag bjuder jag på ett arbete jag gjort där jag använt mig av ett av mina absoluta favoritverktyg förutom min Cutter Bee sax och skärmaskin, nämligen ett Falsben.

-.-.-.-.-

How are you today?!
Is the weather grey and cloudy... then its perfect for some artwork!


Today I´m going to share with you a book I did, using my favourite tool besides my papercutter and my Cutter Bee scissor. The Bone Folder.

Ett falsben  eller en bigare som den ibland också kallas är egentligen ett enkelt, men genialt litet verktyg när man skapar med papper.
Jag skaffade mitt första falsben när jag lärde mig att binda böcker under skoltiden,  och det var även suveränt att använda när jag ville vika origami.

A bone folder is a simple yet genious piece of tool when it comes to papecrafting. I got my first bone folder when I took a class in the art of book-binding. Its also a wonderful tool when I´m doing Origami.
 

Mest använder jag mig av mitt falsben för att få snygga skarpa vikningar. tex när jag gör mina egna art journals, eller om jag gör små anteckningsböcker att ge bort. men man kan även använda det när man bigar veck på komplicerade kortstommar  och kanter på tex askar och handgjorda kuvert.


I mostly use the bone folder to make sharp crisp folds when I make my own art journals, or when I make notebooks that I give away as gifts. The bone folder is also perfect for those  folds when you want to make complicated cards, or when you want to make a cute little box or envelope.


Materials used:
Echo Park Papers- Paradise beach

Martha Stewart- around the edge punch
Bazill- Stone Wash & Glow
Martha Stewart- Bone Folder
K&Company- SMASH date stamp

Privat materials used:
Manilla Tag
Cheesecloth
Twine
Rick Rack ribbon


Have a Nice day!
//KatarinaKommentarer

 1. Gorgeous journal, Katarina! Beautiful colors and I love the way you put your journals together...thanks for sharing!

  SvaraRadera
 2. pretty colours..this is so lovely :)

  SvaraRadera
 3. what a beautiful journal!!

  SvaraRadera
 4. that looks so pretty kat!

  SvaraRadera
 5. That is one gorgeous journal! Love the layering!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!