Fortsätt till huvudinnehåll

.:I´ve been SMASHed:.

Hur är det när du far på semester? dokumenterar du din resa? skriver du resedagbok, tar många fotografier och får allt sammanställt till ett snyggt och prydligt album när du kommer hem igen?
Själv är jag inte lika duktig på varken att dokumentera eller att få ihop snygga små album från resan när jag kommer hem igen.
Därför fick jag lite smått svettningar när jag i mitt senaste DT paket fick en SMASH journal att ta med mig på familjens tre veckor långa semester till Thailand.
-.-.-.-.-.-
Whats it like when you are on vacation? Are you documenting all the things you do, and take lots of photos? Do you make pretty little albums of all the things you have been through when you get home?
I´m not that type of person, and I really got a panic feeling when I got a SMASH journal in my latest DT pack, to bring with me on the three week long family trip to Thailand.
-.-.-.-.-Förutom själva boken fick jag även en stämpel, små anteckningsblock, gem, och förvaringsfickor.
Together with the journal I also got a datestamp, paperclips, memory pockets, and journaling pads,


-.-.-.-.-

Med allt material nedpackat i handbagaget (förutom saxen, den fick åka i vanliga bagaget för säkerhets skull) bar det av mot vårt paradis, och jag måste säga att för första gången har jag lyckats att dokumentera hela vår semester, dag för dag.

-.-.-.-.-

With all the material packed down in my handluggage, (not the scissor- that one had to go in the regular luggage check in due to safty restrictions) we went avay on our trip, and for the first time ever I managed to document the entire vacation.

-.-.-.-.-

Här är några bilder från mitt färdiga SMASH album, det var verkligen ett roligt koncept att ta med sig på resan, bara att skriva vad man varit med om, klistra in biljetter, och andra minnessaker, och planera var alla foton skulle limmas in när man kommit hem och fått dem printade.

-.-.-.-.-

Here is a few of the pages I made during the trip. It was really easy to just write down what have happened, glued tickets and stuff in to the book, (planned where the photos should be when I got home and printed them) and it worked really well.
Materials used: Smash Folio International, Smash Retro clips, Smash date stamp, Smash calendar pockets,
Private materials: Washi tape, white manilla tags.Kommentarer

 1. That is one cool smash book. Love it Katarina!

  SvaraRadera
 2. Vad häftigt! Det blev verkligen coolt med all text och foton.

  SvaraRadera
 3. I really like what you did with it. What a wonderful way to document your trip!!!

  SvaraRadera
 4. LOVE IT!! Thanks for the inspiration, I sooo need to do something with my Smashbook...

  SvaraRadera
 5. perfekt bevarande av reseminnen ♥ och dessutom så snyggt

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!