Fortsätt till huvudinnehåll

Home tweet home

Jag hoppas att du har en härlig sommar där du befinner dig. Jag är inne på min första semestervecka och det är full rulle här, jag har hunnit med en härlig helg i Stockholm och sedan kastats in mitt i en köksrenovering. Det finns inte jättemycket tid att scrappa just nu men eftersom jag fick så mycket fint i mitt julipaket så har jag ändå tagit mig lite tid att knåpa ihop ett kort. Tanken var att det skulle gå till lillebror och svägerskan som just flyttat till nytt, men när det var klart så kändes det inte som deras stil så det får bo hos någon annan istället tror jag.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
I hope you are having a wonderful summer wherever you are. I’m having my first week of summer vacation and I am certainly keeping busy. I spent a weekend in Stockholm and came home to a small kitchen renovation. There isn’t that much time to scrap but since I got a wonderful july-kit I had to take the time to make something. I was going to make a card for my brother and sister in law, they’ve just moved to a new place. When the card was done it really wasn’t their style at all, the card will have to move home to someone else I think.
IMG_6658liten
Jag fick så söta stämplar från Inkadinkado och även tinsel-glitter från Martha Stewart Crafts. När jag såg fåglarna så tänkte jag direkt på duniga fågelungar och glittret i fägen Lemon Drop passade perfekt att täcka fåglarna med. Jag målade motivet med Copics först. Glittret är halvgenomskinligt så jag färglade fåglarna också innan jag lade ett lager lim på dem med en av Martha Stewart Crafts fantastiska limpennor och strösslade på glittret. Jag tyckte det blev jättegulligt! Jag klippte ut en blomsterkant ur ett mönsterpapper från Marianne Design och fäste på 3D-kuddar i nederkanten, det blev somrigt och fint.
Nu ska jag ila vidare och tömma hela scraprummet för även det ska få en liten make over och mer arbetsyta. Jag får slappa i solen (eller regnet som det ser ut just nu) en annan gång.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
I got these super cute stamps from Inkadinkado and some tinsel glitter from Martha Stewart Crafts. When I saw the birds I thought of little baby birds and the Lemon Drop glitter was perfect to cover them with. First I colored the motif with Copic markers. You can see through the tinsel glitter and therefore I colored the birds with markers first, then I covered it with glue from one of the great Martha Stewart Crafts glue pens and sprinkled the glitter on top. The result was really cute! I cut out a flower border from a design paper from Marianne Design for the bottom of the card and popped it up with 3D adhesive. It turned out very summery and nice!
Now I have to run again, I’m emptying out the scrap room for a small face lift and some more work space. There is no time for lounging in the sun (well... rain mostly) right now.
Material/Supplys:
 • Scrapbook Adhesives 3D Foam Squares – White
 • Scrapbook Adhesives E-Z Runner Perm
 • Inkadinkado Nature's Garden Clear Stamp Set
 • Marianne Design English rose
 • Marianne Design Sweet Summer Paper Bloc
 • Bazzil Basic Cardstock
 • Teresa Collins Fabrications Canvas Rhinestones
 • Martha Stewart Crafts Stitched Paper Pad
 • Martha Stewart Crafts Daisy Lace Deep Edge Punch
 • Martha Stewart Crafts Iridescent Tinsel Glitter
 • Martha Stewart Crafts Glue Pen Dual Action Fine Tip
Privat material/Private supplys:
 • Copic Markers
 • Glitter pen
 • Sewing machine
Maya-Isaksson-signatur-liten

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!