Fortsätt till huvudinnehåll

Grattis!

Den här veckan visar jag ett grattiskort som jag gjort i en rolig teknik med Cameon. Jag har använt de underbart somriga pappren ur Echo Parks Paradise Beach-kollektion.
Jag vet inte om den här tekniken har något namn men jag gör så att jag skär ut samma skärfil i samma storlek i två olika papper. Sedan byter jag ut de utskurna delarna i ena pappret mot delarna skurna ur det andra pappret. Man kan säga att jag pusslar jag ihop dem och limmar fast dem på lite cardstock så att ytan blir helt slät. Bakgrunden är gjord i den tekniken. Det är lite petigt men roligt och man kan få fram roliga effekter genom att använda olika kombinationer av papper. Tänk bara på att inte använda för små mönster för det kan ta en väldig tid att pussla ihop dem då.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
This week I’ll show you a fun birthday card made in a cool technique made with the Cameo. I’ve used the summer themed papers from Echo Parks Paradise Beach collection.
I’m not sure if there is a name for this technique but this is what I’ll do. I take the same cut file in the same size and cut it twice from different patterned papers. I exchange the cut out pattern in one of the papers with the other paper and glue it all together on a piece of cardstock. You can say that it’s like a jigsaw puzzle, the surface is smooth when I’m done. I’ve made the background from this technique. It is a bit time consuming but the result is really fun and you can get great effects by using different combinations of papers and patterns. Just try not to use to intricate patterns, it takes a lot of time to put them together.
IMG_6642liten
Eftersom mönstren är rätt intensiva så har jag inte öst på med så mycket dekos. En utskuren banner prydd med ett par brads, lite twine och en stickers från My Minds Eye räckte. Kortet ska jag ha i mina gömmor till dess att ett lämpligt glasstokigt barn fyller år.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Since the patterns are quite intense I didn’t use a lot of decos. I cut a banner and put a couple of brads on it, I also used some twine and a layered sticker from My Minds Eye. I’ll keep this cards in my stash, waiting for the right ice cream-crazy kid to have their birthday.
Material/Supplys:
 • Silhouette Cameo
 • Bazzil Basics Cardstock
 • Echo Park Paradise Beach Collection Kit
 • My Minds Eye Miss Caroline Howdy Doody Like Twine
 • My Minds Eye On the Sunny Side Brads
 • My Minds Eye On the Sunny Side Layered Sticker
 • Martha Stewart Crafts Glue Pen Dual Action Fine Tip
 • Martha Stewart Crafts Wide Tip Glue Pen
 • Scrapbook Adhesive E-Z Runner Perm
 • Scrapbook Adhesive 3D Foam Squares – White

Maya-Isaksson-signatur-liten

Kommentarer

 1. Jätteläckert! Detta inspirerade mig väldigt mycket - tack Maya! :D

  SvaraRadera
 2. Vad roligt att höra! Det är en kul teknik :)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!