Fortsätt till huvudinnehåll

For the birds

Den här veckan tänkte jag visa tre kort, med samma stämpelmotiv, olika papper från samma papperskit från basic Grey - och samma layout. Har färglagt den ljuvkiga stämpeln från Inkadinkado med alkoholmarkers, men det kan man glra med det man har tillhands typ akvarellfärger, eller färgpennor - eller varför inte bara låta dem vara som de är med bara konturer?

Jag stansade ut motivet med en oval med min Grand Calibur och lade en scalloped oval bakom som ram. Dekorerade med lite blommor och band - klart!
---------------------------
Thsi week I will show you three cards, all with the same stamped image, same different patterned paper from the same collection of Basic Grey - and with the same layout. I colored the lovely stamp from Inkadinkado with my alcohol markers, but you may use whatever you've got, watercolors, pencils - or why don't you just leave ut as it is with just the outlined image?

I punched out the motif with an oval using my Grand Calibur and put a scalloped oval behind as a frame. Decorated the cards with ribbon and some flowers - done!
För den uppmärksamme så ser ni att jag provade trixa lite med de utstansade blommorna så som malin tipsade om HÄR! Jag rullade mina kronblad lite försiktigt med en tandpetare så de böjde sig lite mot bakrundspappret.

Det var allt från mig för denna gång - på återseende!
---------------------------
The observant one will see that I worked with my punched flowers the way that Malin is showing HERE. I used a toothpich to curl the petals towards the background paper.

That was all for this time - see you soon again!

Materiallista | Supply list
 • Inkadinkado - For The Birds gelstamps
 • Basic Grey - Picadilly Collection Pack
 • Bazzill Basics - Cardstock
 • 3L - Adhesive dots - 3D Permanent

Verktyg | Tools
 • Grand calibur Die cutting mashine
 • Nestabilities - Scalloped oval
 • Nestabilities - Oval
 • Nestabilities
 • Martha Stewart - Doily Lace Edge Punch
 • EK Success - Retro Flower Large Punch

Privat | Private
 • Spectrum Noir Markers
 • Fluid Chalk
 • Buttons
 • Ribbon
 • Edge Scraper

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!