Fortsätt till huvudinnehåll

Fönsterdekor

Jag har nyligen gjort om lite i mitt scraprum så nu är det riktigt fint här. Vi har satt bänkskiva runt tre väggar så att det finns ordentligt med bordsyta. För att kunna få upp skivan fick vi skruva loss fönsterbrädorna. Jag har inte gröna fingrar men lite fint vill jag gärna ha i mina fönster ändå, utan massa grejor som tar upp plats på bänkskivan. Lösningen blev att skära ut fönsterdekor i frostad vinyl.

------------------------------------------------------------------------------------------------------

I’ve recently made a scrap room make-over and now the room looks great! We have put up work surface along three walls to get a lot of space for the whole family. To get the new surfaces we had to remove the windowsills. I don’t have a green thumb but I still want to have nice windows without a lot of things on my desks. I used my Cameo to cut out window decorations from frosted vinyl.

IMG_6710liten

Jag valde ett fint grafiskt mönster och skar ut med Cameon. Vill man att det ska skydda mot insyn så kan man göra det högre men jag ville mest att det skulle bli lite dekorativt och det blev det. Jag är jättenöjd med mina “nya” fönster. Vill man så kan man ju byta mönster efter säsong, snöflingor på vintern och blommor på sommaren till exempel.

------------------------------------------------------------------------------------------------------

I chose a nice graphical pattern and cut it out with the Cameo. You can make the decoration wider and use it to cover up some of the windows for privacy, but I just made a narrow pattern for decoration. I’m really happy with my “new” windows. You can also change the decor to fit the season, why not use snowflakes for winter and flowers for summer?

Material/supplys:

 • Silhouette Cameo
 • Silhouette Frostad Premium Vinyl
 • Silhouette Premium Appliceringstape
 • Silhouette Rensningsverktyg
 • Silhouette Skrapa

Maya-Isaksson-signatur-liten

Kommentarer

 1. Mycket snyggt! Och precis lagom titthöjd när man sitter och arbetar. Gillar sånt. Blir avis på skrivmaskinen också.

  SvaraRadera
 2. Ja, visst blev det bra! Skrivmaskinen fyndade min man åt mig på loppis för en 50-lapp och jag blev så galet glad över den. Man får banka ordentligt för färgbandet är gammalt men det blir ändå fint när man skriver med den.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!