Fortsätt till huvudinnehåll

Clippings

IMG_6668liten
Jag har längtat efter att få sätta saxen i Basic Greys serie Clippings i ett par veckor nu. Äntligen har vi renoverat färdigt för denna gång och fått lite mer ordning här hemma och jag har haft tid att sitta med en LO. Serien består av riktigt snygga papper  med grafiska mönster i lite grungeig stil. De passade perfekt när jag ville dokumentera den fantastiska spelning med Pearl Jam jag var på i början av månaden.
Just detta papper har en polaroidram och flera lager mönstrade papper tryckta på pappret. Jag skar ut fönstret på ramen och monterade en bild med 3D-kuddar så att den är lite nedsänkt.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
I’ve been longing to put my sciccors in Basic Greys awesome line called Clippings. We’ve been renovating at home for a couple of weeks but now we are done and I’ve had some time to make a LO. Clippings has a lot of cool graphical patterns in grungey style. They were perfect to make a LO documenting the amazing Pearl Jam concert I went to earlier this month.
This paper has a polaroid frame and some paper layers printed on it. I cut out the polaroid window and mounted my picture with 3D-adhesive to make it recessed from the rest of the LO.
IMG_6669liten
Jag älskar stjärnstansen från Epiphany Crafts! De är perfekta för att göra egna prydnader ur matchande papper.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
I love the star shape from Epiphany Crafts, it’s perfect to make little embellishments from matching paper.
IMG_6670liten
Titeln skar jag ut med Cameon och monterade den lite snett nedanför med 3D-kuddar. Det finns mängder med coola stickers som följer med i papperskitet, de har jag använt här och där på LOn.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
I cut the titel with the Cameo and mounted it slightly off on 3D-adhesive. There are also a lot of cool stickers in the paper kit, I’ve used them to embellish the LO.
Material/supplys:
 • Basic Grey Clippings Collection Pack
 • Basic Grey PB&J Pins and Tags
 • Silhouette Cameo
 • Epiphany Crafts Bubble Caps Clear Round
 • Epiphany Crafts Bubble Caps Clear Star
 • Epiphany Crafts Shape Studio Star
 • Scrapbook Adhesive 3D Foam Squares – White
 • Scrapbook Adhesives E-Z Runner Perm
 • EK Success Binding Edge Edger Punch
Privat material/private Supplys:
 • Häftapparat/Stapler
 • Bakers Twine
Maya-Isaksson-signatur-liten

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!