Fortsätt till huvudinnehåll

.:Utnyttja dina hörnstansar:.

Hej på er!
Katarina här med ett litet tips på hur du bäst utnyttjar dina hörnstansar.
För visst är det väl så att du precis som jag älskar att sätta sk doilys på dina alster? Jag använder dem till både kort och LO´s, till och med när jag slår in paket. De är ett måste i min arsenal av scrapp prylar... men alltid är de ju slut när idéerna sprudlar som mest... åtminstone är det så för mig..
Men nu behöver jag inte tänka på det mer...
-----
Hi!
It´s Katarina here again with a great tip how to make the best out of your corner punches.

Do you like me love Doliys? I use them on everything from cards to LOs, I even use them when I do giftwrappings. But they are always out when I need them the most.. or I cant find them.. or what ever..

Well now I dont need to worry anymore..


Allt du behöver är en hörnstans och dina favorit papper, här har jag använt en stans från Martha Stewart.
och det är oerhört enkelt att skapa sin egen Doily...
-------
All you need is a corner punch and your favourite papers.. for this card I´ve used a corner punch from Martha Stewart..

Klipp ut en cirkel i lagom storlek, jag har använt en CD skiva som mall till doilyn på kortet.
använd sedan din hörnpunch, och arbeta dig runt kanten. Kom ihåg att hela tiden hålla din punch så nära kanten som möjligt, och att mönstret överlappar lite innan du punchar ut nästa.
-----
Cut out a cirkle in any size you want,, I´ve used a CD to trace the circle when I did the card.
after that start punching the edge of the paper circle.. all the way around. make shure your pattern align with the edge of the paper and overlap a little before punching the next.


Materials used: Basic Grey, Martha Stewart
personal stash: Twine.


Ha en fortsatt underbar försommar!!
//Katarina


Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!