Fortsätt till huvudinnehåll

.:Tags med Silhouette:.

Hej!
Katarina här igen...
Att göra små tags är enklare än man ibland tror..
Själv stod jag inför dilemmat att göra 18 små tags till mina elever lagom till skolavslutningen. Tanken att klippa dem för hand var uteslutet, och jag hade ingen bra dies att stansa med... men plötsligt kom jag ihåg att jag ju har en hrrrmmmm gammal Silhouette gömd i ett skåp...
Så efter att ha uppgraderat programmet (Japp det är fullt kompatibelt med nya studio programmet) gav jag mig i kast med att skapa tags.
och så här blev de:
-----
Hi there!
It´s Katarina again...

To make small tags is really easier than you  think..
I had the dilemma of making 18 small tags for my pupils for last day of the term.  The tought of cut the tags by hand was out of the question, fuzzy cutting is really not my kind of work, and I didn´t have a Die that fitted the purpose eighter.
Well I have hrmmmmm   sort of forgotten that Im a proud owner of the... stoneage version of the Silhouette.. Not the fancy Cameo one, Really the first version out there on the market... so after upgrading the software.. (yes the new studio software works really well with the old machine) I started cutting out those little tags..

And this is how they turned out:Materials used: Echo Park Papers- Paradise Beach, Bazzill Kraft, Martha Stewart Writing Pen-Ebony 0.1mm

Private stash: Twine, rub on sentiments

Länk till silhouette studio filen här
Länk till SVG fil här
(Thank you to Jamie for the help with converting my file into SVG)

Kommentarer

  1. Vad roligt att du plockat fram din Silhouette igen! Jag har nyss köpt en Cameo och jag gillar den verkligen! Man kan ju göra sååå mycket fint med den! Tagsen blev så fina! Hoppas det gör att du vill fortsätta använda den igen så den inte hamnar i skåpet igen ;)
    Ha en bra dag! :)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!