Fortsätt till huvudinnehåll

Nyårsafton/New Years Eve


Goddag kära vänner!

Idag är det Sveriges Nationaldag och därmed en dag ledig! Hur härligt är inte det? Sovmorgon mitt i veckan är verkligen vardagslyx det! Nu när sommaren står i sin fulla prakt så har jag faktiskt scrappat en vinterbild, lite Kärringen-mot-strömmen va? ;) Visserligen vet man inte att det är vinter men bilden är tagen på nyårsafton hemma hos oss på Slottet. Det är jag, min syster Liza och en av mina bästa vänner och tillika toastmadame på mitt bröllop; Erica som poserar i våra nyårsstasser. En superhärlig nyårshelg med mycket bus, skratt och fest!

Jag har tagit min Silhouette Cameo till hjälp och skurit ut lite näckrosor i vit Bazzill. Har snöat in helt på de dubbelskurna blommorna som ger 3D-effekt, tycker de blir superfina. Har även låtit skära ut ett par bladsnurklor. Både snurklorna och en del av blommorna har jag färglagt med härligt glitterlim från Martha Stewart, glitter och glamour, det är min grej det. :) Fotot har jag skrapat kanterna med en Martha Stewart-kniv för att få sliten effekt.

De tre mönstrade papperna är ur My Minds Eye Romantica-serie och de har jag använt Martha Stewarts kantstans Vintage Doliy på. Lite knappar och en tofs gjord av Bakery Twine från MME Follow Your Heart fick också vara med. Titeln är skriven med glittriga thickers från EK Success och datumet är stämplat med datumstämpeln från K&Companys SMASH-produkter.

Nu ska jag gå ut i trädgården och plantera en fin Klematis som jag köpt. Ha en fantastisk dag och sköt om er!

********************************************************************

Hello my friends!

Today it's the Nationalday of Sweden och a rred day in the calender wich means: the day off! :) A little mini-vacation in the middle of the week it's fantastic! Today I'll show you a layout with a picture of me, my sister Liza and one of my best friends: Erica. The picture is taken at New Years Eve, a weekend filled with joy, laughter and party! :)

The flowers and the leaves are cut out with help from my Silhouette Camoe and I have covered them with Glitter Glue from Martha Stewart. The photo have I scraped with a Martha Stewart Craft Knife, just to make it a little rough edges.

I have also used three papers out of My Minds Eye Romantica and I have used Martha Stewart Punch around the page Vintage Doily. The buttons and Bakery Twine is from MME Follow Your Heart, wich I have used to make a tassel out of. The title is written with thickers from XX and the date is stamped with the K&Company SMASH date stamp.

Now, it's tine for me to hit the garden! Have a great day and take care!

Material:
Silhouette Cameo
Martha Stewart PATP Vintage Doily
Martha Stewart Glitter Glue
EK Success 13 x 13 inch Self-healing Cutting Mat 
Martha Stewart Craft Knife
3D Foam Squares
Martha Stewart Craft Glue
Bazzill Canvas 12*12

EK Success Glitter Alphabet And Number Stickers

My Minds Eye Nostalgia
My Minds Eye Follow Your Heart
K&Company SMASH Date Stamp


Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!