Fortsätt till huvudinnehåll

My beautiful daughter

Jag är normalt en kortmakare och att scrappa LOs har aldrig riktigt varit min grej. På sista tiden har jag blivit mer och mer inspirerad att ge mig på detta och det har verkligen varit jätteroligt att prova på något nytt. Jag ritar upp layouterna i Silhouette Studio först så att jag ser att sidan ser proportionerlig ut innan jag skär ut alla delar. Det är en stor hjälp för mig som inte riktigt ser layouterna i huvudet än.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
I’ve always been a cardmaker first, making layouts has never really been my thing. The last few weeks I’ve really been inspired to try to make some layouts and I’ve really enjoyed trying it out. I draw my layouts in Silhouette Studio before cutting any parts out to make sure the proportions are allright. It’s a big help for me since I can’t really imagine what the page will look like yet.
IMG_6535liten
Jag hade ett par bilder på min dotter som jag länge tänkt göra något med, de är utskrivna i svart-vitt så då passade de perfekt med Martha Stewarts färgsprakande papper. När jag fick dessa papper i mitt DT-paket blev jag riktigt häpen. De är så galet mycket finare i verkligheten än på produktbilderna (de är söta där med, men de är så mycket finare i verkligheten). Mycket söta mönster som hämtat från ett gammeldags lapptäcke. En del är glittriga och en del har struktur som en vaxduk och de är tjocka och fina. Jag gillar de som är rutiga och den röda blev så fin mot de svart-vita bilderna.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
I had a couple of photos of my daughter laying on my desk, I’ve been waiting to make something with them for a long time. They are printed in black and white and looked perfect with the colorful Martha Stewart papers. When I got these papers in my DT-kit I was amazed. They look so much better in person than on the product pictures I’ve seen (they do look cute there too, but they are even better for real). There are many cute patterns with a vintage feeling, like old quilts. Some have a bit of glitter on them, some have a plastic structure like an oilcloth and all of them are really thick. I love the gingham ones best, the red one looked great against the black and white photos.
IMG_6534liten
Eftersom jag har en hemsk handstil så älskar jag print and cut-funktionen på Cameon. Jag skriver ut all journaling och skär sedan ut det som här. Jag gjorde även en ram med sketch-pennorna som jag sedan skar ut.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
My handwriting is kind of terrible. I love the print and cut-function i Silhouette Studio. I can type my journaling, print it out and cut with the Cameo. I also made a frame with the sketch pens and then I cut it out.
IMG_6536liten
Här har jag stansat ut ett hjärta ur papper med samma mönster men i en annan färg, en lite rolig effekt. Jag har sytt lite på LOn såklart, jag tycker aldrig nåt jag gör ser riktigt färdigt ut innan jag sytt på det.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
I punched a heart from the blue gingham pattern, I love the effect of the same pattern in different colors. I also stitched some on the layout. I never ever feel like anything is quite finnished before I put some stitching on it.
Material/supplys:
 • Silhouette Cameo
 • Silhouette Metallic Sketch pennor 4 pack
 • Bazzil Cardstock
 • Martha Stewart Crafts Stitched Paper Pad
 • Martha Stewart Crafts Stitched Fabric Dimensional Alphabet Stickers
 • Martha Stewart Crafts Permanent Glue
 • EK Success Aristocrat Alpha Small
 • Basic Grey PB&J Pins and Tags
 • Basic Grey Whats Up Die Cuts and Transparencies
 • My Minds Eye Miss Caroline Howdy Doody Lovely Pins & Buttons
 • My Minds Eye On the Sunny Side Brads
 • Epiphany Crafts Shape Studio Heart 25
 • Scrapbook Adhesives 3D Foam Squares – White
 • Scrapbook Adhesives E-Z Runner Perm
 • Scrapbook Adhesives Mounting Squares White Permanent
Privat Material/private supplys:
 • Bakers Twine
 • Sewing Machine

Kommentarer

 1. Jättefin LO! Snyggt med det svartvita fotona mot de färgglada papprena.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!