Fortsätt till huvudinnehåll

Martha Stewart Craft Knife

Jag fick en ny skalpell från Martha Stewart Crafts i ett av mina DT-paket. Jag har tre andra skalpeller hemma och har aldrig riktigt gillat nån av dem, det är ju viktigt att man har ett bra grepp och att den känns stadig i handen. Martha Stewartskalpellen är helt perfekt i min hand, den har lite tyngd, en halkfri yta och en utbuktning längst ned så att man får bra grepp och inte halkar. En annan bra sak är att det är min enda kniv vars skydd inte trillar av så fort jag lyfter den ur förvaringen.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
In one of my DT-kits I got a new craft knife from Martha Stewart Crafts. I have three other craft knifes allready but I don’t really like any of them. I think it’s important that the grip and the feeling when you hold your knife is good. Martha Stewart Craft Knife feels perfect for my hand. It has some weight, a non slip surface and a protuberance at the bottom to keep you from slipping. I also like the protective cap, it’s the only one I’ve got that doesn’t fall off by it self when you reach for it.

Du byter lätt blad genom att vrida delen längst bak på kniven, den lossar på delen som håller bladet. Det är också samma typ av blad som på andra skalpeller så att det är lätt att få tag i utbytesblad till den. Jag är mycket nöjd med min nya skalpell, jag har faktiskt skurit ut lite mer för hand sen jag fick den. Jag brukar annars undvika det då det inte brukar bli så bra för mig. Jag tror att det beror på att greppet käns så bra på denna skalpell.
Martha Stewart Craft Knife får högsta betyg av mig, det känns direkt när du håller i den att den har samma fina kvalitet som de andra verktygen från Martha Stewart Crafts.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
The blade is easy to exchange by twisting the back of the knife. It’s the same kind of blade as on all my other knifes so it’s easy to find new blades when you need them. I’m really happy with my new Craft Knife, I actually have hand cut more since I got it. I usually avoid hand cutting since I’m not that good at it, I think the new knife helps.
I really recommend Martha Stewart Craft Knife, you can really tell by just holding it that it’s of the same great quality as all of the Martha Stewart Crafts tools.
Maya-Isaksson-signatur-liten

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!