Fortsätt till huvudinnehåll

Kramlåda

Jag är lite smått tokig i att ladda hem skärfiler till söta lådor och 3D-projekt som jag sen kan skära ut med Cameon. När jag använde min SD så blev lådorna rätt små men nu går det ju bra att skära ut större projekt som till exempel dockhuset jag visade förra veckan. Denna vecka vill jag visa ett annat projekt som jag gjort med Cameon. En fin ask som får mig att tänka på såna gameldags lådor som man bär mjölkflaskor i. Det är ett fack på vardera sida som man kan ha en liten present i.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
I’m slightly crazy about downloading cutfiles for little boxes and 3D-projects to cut out with the Cameo. When I used the Silhouette SD the boxes didn’t get very big but now I can cut them the size I want to. Like the dollhouse I made for last weeks blog post. This week I’m showing another project made with the Cameo. I made a cute box that makes me think of those old boxes you used to carry milk bottles in. There is one box on each side of the handle to put small presents in.
IMG_6422liten
Jag har använt självhäftande bokstäver från Basic Greys Konnichiwa-serie till att skriva ordet kram på en liten vimpel. De vackra gula pappren är från Teresa Collins.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
I used the letter stickers from Basic Greys Konnichiwa line to write a sentiment on a banner. The beautiful yellow papers are from Teresa Collins.
IMG_6424liten
Jag skar även ut blommor ur mönstrat papper ur ett pappersblock från My Minds Eye. Jag monterar de olika lagren med 3D-kuddar så att blommorna blir höga och fina. Till mitten av blommorna använde jag ett Shape Studio-verktyg från Epiphany Crafts. Jag stansade ut cirklarna ur baksidan på Teresa Collinspappret. De små cirklarna är fantastiskt användbara och jag tror det är min favorit av alla de fina EC-verktygen. Eller kanske stjärnan. Asch, jag gillar dem alla! De är galet användbara!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
I used the Cameo to cut flowers out of paper from a My Minds Eye-paper pad. I use dimensional adhesive to put the flowers together, that way they get some nice dimension. I used a Shape Studio tool from Epiphany Crafts to make the middle of the flowers. I punched them from the b-side of the Teresa Collins paper. Those little circles are really versatile, I think they are my favourite out of the EC-tools. Or maybe I like the star better. Nah, I love them all, they are really useful.
Material/Supplys:
 • Silhouette Cameo
 • Bazzil Basic Cardstock
 • Teresa Collins Fabrications Canvas Yellow Flower Paper 
 • My Minds Eye On The Bright Side Two 6x6 Paper Pad
 • Basic Grey Konnichiwa Alphabet Stickers
 • Epiphany Crafts Shape Studio Round 14
 • Epiphany Crafts Bubble Caps Clear Round 14
 • Scrapbook Adhesives 3D Foam Squares – White
 • Scrapbook Adhesives E-Z Runner Perm
 • Martha Stewart Crafts Craft Glue
Privat material/Private Supplys:
 • Bakers Twine
 • Washi Tape
Maya-Isaksson-signatur-liten

Kommentarer

 1. Supersöt låda. Gillar verkligen blommarna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack :) Det är så roligt att kunna göra eget pynt när det behövs.

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!