Fortsätt till huvudinnehåll

It’s a good day

Jag har knåpat ihop en liten tavla som ska få stå på mitt skrivbord på jobbet. En del dagar känns det inte som om livet är på topp direkt och då kan det vara bra att få en liten påminnelse om att det faktiskt kan bli en bra dag ändå. Själva bilden hittade jag på Pinterest, jag skrev ut den på fotopapper. Jag hade en gammal träram som jag piffade till så att den passade med bilden. Jag grundmålade med gesso och sen var det bara att börja med det roliga.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

I’ve made a small picture to put on my desk at work. Some days you don’t really feel on top of the world, those days you might need a small reminder that the day still can improve. I found the picture at Pinterest and printed it on photo paper. I had an old wooden picture frame that I gave a make-over to go with the picture. I put a layer of gesso on the frame before starting to decorate it.

IMG_6553liten

Jag tycker nästan alltid bäst om b-sidorna på papper, de brukar ha mindre mönster och passa till kort och mindre projekt. Här har jag använt b-sidan av pappret Sweet Chevron från My Minds Eyes serie On the Sunny Side till att klä in ramen med. Jag har kletat lite utspädd gesso och sprayat glimmer mist på pappret för att ge den lite mer nött känsla.

------------------------------------------------------------------------------------------------------

I almost always fall for the b-sides of paper. They often have smaller pattern that are perfect for cards and smaller projects. For the frame I used the b-side of Sweet Chevron from My Minds Eyes On The Sunny Side series. I put some watered down gesso and glimmer mist on the frame to make it a bit more shabby.

IMG_6554liten

Jag har använt en knapp som jag monterat på 3d-kudde för att ha något att fästa nålarna i. En chipboardblomma fick pryda knappen också. Jag använde ett par av filtprydnaderna från Basic Greys Konnichiwa-serie också.

------------------------------------------------------------------------------------------------------

I used a button mounted on 3d-adhesive to put some pins in. I decorated the button with a chipboard flower. I also used a couple of the felt trimmings from Basic Greys Konnichiwa line to decorate my frame.

IMG_6555liten

Till serien finns underbart fina brads och en sådan tillsammans med en chipboard-figur fick pryda ett hörn. Jag har klippt av “benen” på braden och fäst den med 3d-kudde så att chipboarden skulle rymmas under.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

There are super cute matching brads in the line and I used one of them on a chipboard to decorate a corner of the frame. I cut of the “legs” on the brad and mounted it with 3d-adhesive to make room for the chipboard under the brad.

Material/Supplys:

 • My Minds Eye On the Sunny Side Sweet Chevron Paper
 • My Minds Eye On the Sunny Side Brads
 • My Minds Eye On the Sunny Side 12x12 Chipboard
 • My Minds Eye Miss Caroline Howdy Doody Lovely Pins & Buttons
 • Basic Grey Konnichiwa Felt Trims
 • Basic Grey PB&J Pins and Tags
 • Scrapbook Adhesives PB&J Pins and Tags
 • Scrapbook Adhesives Mounting Squares White Permanent

Privat material/Private Supplys:

 • Ram
 • Gesso
 • Glimmer mist

Maya-Isaksson-signatur-liten

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!