Fortsätt till huvudinnehåll

Grattis!

IMG_6350liten

Jag använde Basic Greys papper ur Konnichiwa-serien till att göra ett grattiskort att ha på lager hemma. Med hjälp av Cameon skar jag ut text och vimplar ur det främre pappret och lade ett rött papper bakom.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

I used papers from the Konnichiwa line from Basic Grey to make a birthday card to have in my stash. I used the Cameo to cut out the text and the banners from the paper and layered with a red paper behind it to make it pop.

IMG_6351liten

Man kan göra om former i Silhouette Studio genom att använda funktionen som heter Edit Points. Dessa flaggor var en hel form som skärs ut men genom att ta bort en av skärlinjerna så sitter de fortfarande fast i bakgrundspappret och jag har poppat upp dem lite med 3D-kuddar och sytt en lina åt dem istället med min symaskin.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

By using the function Edit Points in Silhouette Studio you can change shapes to fit your project. These banners used to be a whole shape, by removing a cutting line they stay attatched to the paper instead. I popped them up with dimentional adhesive and made a wire for them using my sewing machine instead.

IMG_6353liten

Jag bytte ut blingstenen mitten på en av de fina klistermärkena som hör till serien och ersatte med en fin träknapp. En av filtborderna som hör till fick också pryda kortet.

------------------------------------------------------------------------------------------------------

I removed the bling in the center of one of the great layered stickers in the paper line with a wooden button. They are super cute! I also embellished the card wit one of the Konnichiwa felt borders.

Material/Supplys:

  • Basic Grey Konnichiwa Collection Pack
  • Basic Grey Konnichiwa Felt Trims
  • Basic Grey Konnichiwa Layered Stickers
  • Basic Grey Konnichiwa Wooden Buttons
  • Bazzil Cardstock
  • Silhouette Cameo
  • Scrapbook Adhesive E-Z Runner Perm
  • Scrapbook Adhesive 3D Foam Squares - White

Privat material/ Private supplys:

  • Sewing Machine

Maya-Isaksson-signatur-liten

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!