Fortsätt till huvudinnehåll

Epiphany Crafts Studio

Hej alla midsommarfirare!

Idag tänkte jag visa er lite om hur en Epiphany Crafts Studio fungerar. Det är en kanonrolig manick som man skapar tex sina egna så bubblor med. Jag har idag använt mig av en med oval form och tillhörande silverramar.

 ******************* 

Hello there everyone!

I just wanted to show you a quick thing: how to make your own ”bubbles” with an Epiphany Crafts Studio. Today I have used the oval one and some silver frames.
Du kan antingen använda ett papper som botten, tex ett foto, mönstrat papper eller som jag: jag har skrivit en text på ett cardstock. Eller så kan du hoppa över själva pappersbiten och tex sätta snygga alfabetsstickers rakt på silverramen.

Lyft på locket till stansen och plocka bort den plastbit som ligger där.

*******************

You can either use a paper as bottom, for example a photo, patterned paper or like me: I have written a text at a cardstock. Or you can just skip the paper and add some lovely Tiny Alphas or something like that directly at the silver frame.

Lift up the sealing on the punch and remove the piece of plastic underneath.

Placera en ”bubbla” i hålet.

****************

Place a bubble in the hole.


Skjut in pappret och måtta in var du vill stansa ut, lägg tillbaka plastbiten och stäng locket.

******************

Put the paper piece in the punch and look through the hole to see that’s in the right position and put the plastic piece back in.


Tryck ett jämt och fast tryck på stansen, det hörs väl när den stansat igenom pappret.

****************

Push the punch from above, your can hear on the sound when you have hit the bottom.


Plocka ut den färdiga bubblan och limma fast i ramen och vólia! Du har gjort dig själv en snygg bubbla att ha på ditt alster. :) På ramen med alfabetsstickers så satte jag fast bubblan direkt på ramen utan att lägga något i stansen.

Ha en härlig dag och se till att njut av sill, färskpotatis, iskall snaps och jordgubbar! Glad midsommar!

********************

Take the bubble out and glue it to the silver frame and vólia! You have made your self a good looking bubble to add on your crafts. :) On the frame with the Tiny Alpahs, I just added the bubble on the frame without doing anything with the punch.

Have a lovely midsummer and be sure to eat a lot of herring, the summers first potatoes, ice cold alcohol and strawberries!
Kommentarer

  1. Jättesött med ramen till din bubbelknapp. Det blir verkligen det lilla extra med en sådan detalj. Ha en fin midsommar!! /Frida/ www.parlverkstan.se

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!