Fortsätt till huvudinnehåll

Dockhus

Mina barn har mängder med pyttesmå plastdjur som de leker mycket med. Hello Kitty-katter och små hundar mestadels. De bygger legohus och rymdskepp åt dem och gömmer dem på de konstigaste ställen. Jag tänkte att de kunde få ett eget hus att bo i men barnen säger att de redan har ett hus så då fick det bli en sommarstuga. Jag använde den stora skärmattan till Cameon, den som är 12x24 inches tillsammans med cardstock från Bazil som är lika stor för att få ett så stort hus som möjligt. Jag skar ut husdelarna två gånger och limmade ihop på varandra så att huset skulle bli riktigt stadigt.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

My kids has a lot of small plastic animals that are favourites to play with. There are mostly little Hello Kittys and really tiny dogs. The kids are building houses and rocket ships for them out of lego and hide the toys in some really strange places. I thought they should have a house of their own to live in. The kids claim they allready have a house so I made them a summer house. I used the 12x24 inches cutting mat for the Cameo and the 12x24 inches Bazzil cardstock to make the house as big as I could. I cut the parts for the house twice and glued together to make a sturdy house.

IMG_6465liten

IMG_6466liten

Utsidan är dekorerad med ljuvliga rosor från Marianne Design, chipboardfigurer från My Minds Eye och söta små insekter från K & Company. En liten brad fick bli handtag på dörren.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

The outside is decorated with lovely flowers from Marianne Design, chipboard from My Minds Eye and cute littel bugs from K & Company I used a small brad as a door knob.

IMG_6468liten

Insidan är utskuren ur rosa cardstock. Jag har använt de nya roliga spellbinders “Cut, fold, tuck” till mattor. En större till övervåningen och så en mindre nere. Martha stewart har smarta pappersrullar som är perfekta till att puncha längre bitar ur, en snutt av en sådan fick bli en liten dörrmatta.

------------------------------------------------------------------------------------------------------

The inside of the house is cut out of pink cardstock. I used the great new Spellbinders “Cut, fold, tuck” for carpets. A small for downstairs and a bigger for the top floor. Martha Stewart makes clever paper rolls that are perfect for punching long borders from. I usted a piece of that to make a door mat.

IMG_6470liten

IMG_6471liten

Takpannorna har jag stansat ut ur cardstock med en fin kantstans av Martha Stewart och lagt omlott, överst sitter en liten trollslända.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

I punched stripes of cardstock with a cute Martha Stewart punch to make the shingles for the roof. There is also a small dragon fly on the roof.

Material/supplys:

 • Silhouette Cameo
 • 12x24 inch cutting mat
 • Bazzil 12x24 inch cardstock
 • Bazzil 12x12 inch cardstock
 • Martha Stewart Vintage Doily Punch Around The Page Combo Set
 • Martha Stewart Paper Roll, Pink Gingham
 • Martha Stewart Paper Roll Turqupise Dots
 • Martha Stewart Wide Tip Glue Pen
 • Marianne Design Paper Roses, Sunshine
 • My Minds Eye On the Sunny Side 12x12 Chipboard
 • My Minds Eye On the Sunny Side Brads
 • K & Company Susan Winget Spring Blossom Bugs & Butterfly Accents
 • Spellbinders Shapeabilities, Round About

Privat material/Private supplys:

 • Glossy Accents
 • Bakers Twine
 • Stickles
 • Glue gun

Maya-Isaksson-signatur-liten

Kommentarer

 1. Vilket FANTASTISKT dockhus!!! Vilket jobb du lagt ner!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det var faktiskt mycket lättare att bygga än det ser ut att vara, och ett mycket roligt projekt :)

   Radera
 2. Så sjuuuukt fint. Min dotter vill ha ett likadant :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan lova att det var uppskattat :) det är inte ett så svårt projekt och det finns även små dockmöbler att skära ut men så mycket tålamod hade jag inte riktigt ;)

   Radera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!