Fortsätt till huvudinnehåll

Crafters clay and molds

För några veckor sedan fick jag hem Martha Stewarts Crafters Clay med silikonformar. En lufttorkande papperslera som är mycket mjuk och skön att jobba med.
------------
I got some Crafters Clay from Martha Stewart a couple of weeks ago. It´s a air drying paperclay.
   
Alfabet och olika figurer.
------------
Alphabets and various of other molds.
 
I förpackningen följer det med en mycket bra förteckning på hur du ska blanda färgerna för att få den nyans du vill.
------------
The package comes with a very good list of how to mix colors to get the shade you want.
Här ville jag ha en slags turkos ton. Så jag blandade lite gult, blått och vitt.
------------
I wanted a sort of turquoise tone, so i mixed a little bit och yellow, blue and white.
Knåda ihop den ordentligt. Leran är så skön så jag kunde knappt sluta:)
------------
Work it together firmly

Tryck ner leran i silikonformen och ta upp den direkt. Låt den ligga och lufttorka.
------------
Press the clay into the silicone mold and take it up. Leave it to air dry.
Här har jag använt alfabetet.
------------
The alphabets.
Limmade fast figurerna på en kortbas av cardstock.
------------
Glued the pieces on a cardstock.
Här har jag använt fjärilsformen. Tryckte ner röd lera. Med fingrarna skrapade jag bort leran på vissa ställen för att det endast skulle fastna i fördjupningarna.
------------
The butterfly shape. I used the red clay. With my fingers I scratched of the clay in some places. 
Sen tog jag gul lera och fyllde upp formen. Ta ut den direkt och låt torka.
------------
Then i took the yellow clay and filled up the mold.
Den färdiga fjärilen.
------------
The finished butterfly.
Här jag jag målat en papperskruka med vit gesso. Stansade ut en etikett och limmade fast texten och fjärilarna. Vindsnurran är gjord av papper från MS - Stitched Paper Pad.
------------
I painted a paper pot with gesso. Punched out the label and glued the text and butterflies. The pinwheel is made from MS paper - Stitched Paper Pad.
 
Hade ju varit fint med jordgubbar i krukan, men popcorn fick duga.
------------
Would have been nice with some strawberries in the pot, but popcorn is good enough.


Titta in imorgon så får du se ytterligare ett alster där jag använt leran.
------------
Come back tomorrow to see more of my clay.

Material/Supplies:
Bazzil white cardstock.
MS -  Crafters clay and molds.
MS - Craft glue.
MS -  Paper Stitched paper pad.
Label - Marianne Design.
3D adhesive - Value Pack.

Ha det bra!/Take care!

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!