Fortsätt till huvudinnehåll

Bokmärken | Bookmarks Med sommaren kommer behovet att få koppla av och för mig personligen betyder det en eller annan bok att avnjutas tillsammans med ett gott kaffe, och gärna utomhus i skuggan på altanen eller i trädgården. Därför valde jag att göra just bokmärken som sommarpresenter till gänget på jobbet – en lite annorlunda och lite rolig present som går att göra precis så personligt utformad som man vill. Mina blev dock relativt enkla denna gången, men jag såg till att samtliga blev olika – men med en personlig tanke bakom!

Jag tycker att ett passande mått på bokmärket är ca 6 tum på höjden och 2 tum på bredden, men det utformar man efter eget tycke och smak. Dessutom använder jag oftast ett dubbelt cardstock för att få dem mer hållbara så det är et litet tips!

Det var väldigt enkelt att sätta ihop dessa bookmärken med de härliga pappren från My Minds eye – det var nästan så att de scrappade sig själva! Tänk bara på att inte dekorera så mycket på höjden, sen är det bara att dekorera så mycket eller lite du vill!

Bokmärken är en väldigt trevlig liten present, perfekt att göra exempelvis av spillpapper och ha ett gäng på lager att ta med när man går på kalas!
-------------------------------------------------------
With summer comes the need for relaxation, and to me personally that means a good book that comes with a nice cup of coffee, preferred outdoors in the shadow at the porch or in my garden. That’s why I chose to make bookmarks as summers gifts for the crew at work – a bit different and a nice gift that you’re able to make as personalized as you wish. I made mine quite simple this time, but I made them all different to each other – but with a personal thought behind them all!

I think a suitable measurement for the bookmark is approx 2” wide and 6“ tall, but that is up to you to decide. I usually use two layers of cardstock , because I want the bookmark to be used many times of course!

It was so easy to make the bookmarks with the lovely patterned papers from My Minds Eye that I used, they almost scrapped themselves! But please note that it’s not such a good idea to make the decorations in 3D... Decorate as you wish – but keep it as flat as possible!

Bookmarks will make a really nice gift to make of paper scraps for an example. Make a few and keep for former showers and parties.

Material & vektygslista | Supply & Tool list
  • All patterned paper comes from My Minds Eye – On the Sunny Side Collection
  • Brads from My Minds Eye – On the Sunny Side Collection
  • Dotted cardstock from Bazzill
  • Stapler
  • Ribbon
  • Dymo (for the red name tag)
  • Martha Stewart Paper Trimmer
  • EK Success – Honey Bee Scissors
  • Adhesives
Over and out – take care and enjoy your summer!Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!