Fortsätt till huvudinnehåll

.:Trifold Card:.

Hej!
Katarina här med ett litet tips på ett välarbetat men ändå ack så enkelt kort att göra så här i student,
bröllops och konfirmand tider, ett Trifold Card.
-----
Hi!
Katarina here with a tip showing a really great card that looks really worked on but is yet really simple to make, a Trifold Card. works just as good at a kids party, a graduation party or a wedding.
Till kortet behövs en bas av cardstock i måtten 6"x12"
detta skall sedan bigas från kortsidan 2", 4", 8" och 10" så att kortet ser ut som ett dragspel.
därefter skär man ut två skåror mellan de yttre bigningarna, vid måtten 2" och 4"
framsidan av kortet är en bas med måtten 4"x6"

-----
To make this card you need a cardstock base measure 6"x12"
you need to fold with a bone folder from the short side at 2", 4", 8 " and 10".
After that you cut two lines between the outer folds at 2" and 4".
The front of the card has a base measuring 4"x6"


Materials used:
Basic Grey-Plumeria Line
Bazill- White
Punch- martha Stewart- String Lace
adhesive: Martha Stewart Crafts- Craft Glue

personal: Twine Lilac The Twinery

Tack för titten!
//Katarina


Kommentarer

  1. Wow, detta ser intrikat ut Katarina! Vore kul att prova nån gång. ser underbart ut!!

    SvaraRadera
  2. Love those kind of cards, you did a great job on it!!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!