Fortsätt till huvudinnehåll

Trendiga hexagoner

Det är säkert ingen som har missat att det är väldigt mycket geometriska former och grafiska mönster som syns i scrapbookingvärlden just nu. Jag fullkomligt älskar denna trend och bland mina favoriter finns såklart den supertrendiga hexagonen. Den syns på mönsterpapper och som stämpelmotiv hos många av tillverkarna och tillsammans med chevronmönstret är det nog det som jag sett mest av den senaste tiden.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

I don’t think anyone has missed all the geometric shapes and graphical patterns showing up lately on scrapbooking supplys. I absolutly love these trends and among my favourites are the super trendy hexagon or honeycomb. You can see it on design papers and stamps from many of the companys. Along with the chevron pattern I think it’s one of the more popular patterns right now.

IMG_6377liten

Jag har använt en Cameo till att skära ut stora hexagoner ur underbara mönsterpapper från My Minds Eye. Jag har använt ett 6x6-block och det är perfekt att lägga ett papper i varje hörn av den 12x12 inch stora skärmattan till Cameon och skära ut ur alla papper på en gång, fyra papper ryms precis på mattan.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

I used the Cameo to cut big hexagons out of lovely pattern papers from My Minds Eye. I used the 6x6 paper pad and it’s just perfect to put one paper in each of the four corners of the 12x12 cutting mat and get all shapes cut out at the same time.

IMG_6380liten

Jag arrangerade mina hexagoner i ett fint mönster och fäste dem på olika sätt. En del fäste jag med 3D-kuddar, några sydde jag fast med maskinen och vek upp kanterna på och de sista fäste jag med min EZ-runner. Jag använde också den negativa formen som blev kvarefter jag skurit ut hexagonerna i ett av papprena som mask och mistade en hexagon med glimmermist. Ett par hjärtan som blivit över när jag skar ut ett annat projekt täckte jag med glossy accents och fäste i den mistade hexagonen. Jag använde en av minitagsen från Basic Greys PB & J-serie som hälsning, färgerna passade fint med resten av pappren även om de inte kommer från samma tillverkare.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

I arranged my hexagon in a pleasing pattern and adhered them in different ways. Some of them I popped up on 3D-adheseve to create some dimension. Some I used my sewing machine to sew on, I also folded up the edges to make them a bit more interesting. The rest I adhered with the EZ-runner. I also used the negative space in one of the papers from when I cut out the shapes to use as a mask and sprayed some glimmer mist over it to make the last hexagon. I used a couple of hearts left over from another project and covered them with glossy accent and popped up on 3D-adheseve in the misted hexagon. Lasty I used one of the mini tags from Basic Greys PB & J series as a sentiment. I think the colors worked together with the papers even though they aren’t from the same company.

Material/supplys:

  • Silhouette Cameo
  • MME On The Bright Side Two 6x6 Paper Pad
  • Basic Grey PB&J Pins and Tags
  • Bazzil Basics Cardstock
  • Scrapbook Adhesives Adhesive Value Pack (3D-foam dots and EZ-runner)

Privat material/private supplys:

  • Glossy Accents
  • Glimmermist
  • White pencil

Maya-Isaksson-signatur-liten

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!