Fortsätt till huvudinnehåll

Presentaskar | Gift boxes

Sommaren är en tid då man går på lite fler kalas än normalt, det är student/examen, skolavslutningar, bröllop, knytkalas i det gröna – ja i regel firar man lite extra när det är ljust och härligt grönt utomhus!

Perfekt alltså med några fina små presentboxar som rymmer allt från ett fint litet smycke till ett minialbum – eller något annat som passar att ge bort till någon man bryr sig om!
--------------------------------------------------------------------------------------
Summer is the time for more parties than usual. There are exams, weddings, picnics  – you just find the reasons to celebrate a lot more when it’s light and summery fresh outdoors!

Then it’s perfect to have some cute small gift boxes that can hold everyting in between a lovely piece of jewelry and a mini album – or something else suited for someone you care about!


Jag har fuskat och inte gjort askarna själv, jag har bara dekorerat redan färdiga askar jag köpt för en billig peng – men internet är fullt av fina mallar på askar i olika format – bara att Googla alltså!
--------------------------------------------------------------------------------------
I’ve cheated, I didn’t make the boxes myself, just decorated some boxes i bought for almost nothing – but if you Google around you will find plenty of templates of boxes in different shapes and sizes. 


 

Jag har skurit ut papper från serien Konnichiwa från Basic Grey – härligt somriga kulörer och många söta mönster! Det härliga med det här projektet är att du egentligen inte behöver några förkunskaper, kan du bara mäta boxarna, skära till papper i passande storlekar, så är det sedan bara att limma fast och dekorera helt efter tycke och smak!

Allt på boxarna är i princip från just den papperskollektionen, det enda jag egentligen lagt till är den enfärgade cardstocken, banden och den svarta penna jag använt till att förstärka konturerna kring alla stickers, de försvann lite i allt mönster innan…
--------------------------------------------------------------------------------------
I cut out my paper från the collection Konnichiwa från Basic Grey – lovelt summery colors and cute patterns! The great thing with this project is that you don’t need great scrapbooking skills! If you know how to measure the box and cut the paper to a fitting size, then you just have to attatch paper to the box and decorat as you wish – just as simple as that!


Almost everything I used to decorate the boxes with are from that collection, the only things I added are the solid colored paper (cardstock), the ribbons and the black marker I used to bring out the edges of stickers - they kind of got lost in all different patterns before...


 Hoppas jag lyckats locka fram lite pysselsug denna gången!
--------------------------------------------------------------------------------------
I hope I managed to lure out your crafting appetite this time!


Materiallista | Supply list

Basic Grey
Konnichiwa Collection Pack
Konnichiwa Die Cuts and Transparencies
Konnichiwa Element Stickers 2
Konnichiwa Mixed Brads
Konnichiwa Titles Stickers

Bazzill Basics Cardstock
EZ Runner
3D foam adhesives

Private
Boxes
Ribbon
Black markerKommentarer

  1. Svar
    1. Tack Frippan! Inte svårt att göra snyggt med så otroligt läckra papper! Lika härligt friska som fruktsorbet! :)

      Radera
  2. Jätteläckra askar! Papprena har du mixat ihop jättesnyggt!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!