Fortsätt till huvudinnehåll

Nåldyna/Pincushion

Fick hem söta små pappersskålar från Martha Stewart som passar ypperligt att använda som bordplacering vid exempelvis bröllop, dop eller varför inte ett barnkalas.
Fyll dom med godsaker och placera vid varje kuvert. Idag tänkte jag visa vad jag gjorde med skålarna. En liten nåldyna.
----------------------------------
Got some cute little paper bowls from Martha Stewart. An excellent match to use as table placement at a wedding, christening or even a children's party.

Fill them with treats and place at each place settingToday I show you what I did with the bowlsA small pincushion.


Med en limpistol fäste jag några mynt/brickor i botten på skålarna för att få lite tyngd.
Använde sen en bit tyg, vadd och en gummisnodd.
Lägg tyget över vadden och forma till en boll, trä gummisnodden runt tyget och klipp ev. bort lite tyg. Se bilden.
Limma fast bollen i skålen med en limpistol. Limma även runt kanten så att bollen sitter stadigt.
Jag fäste en bit band från Martha Stewart Party Crafting Duet ribbons runt vaddbollen längst med skålen och limmade även dit en knapp.
-----------------------------------------

With a glue gun I glued some coins / washers in the bottom of the jars to get some weight.
Used a piece of fabric, batting, and a rubber band.

Place the fabric over the batting and shape into a ball, attach rubber band around the fabric and cut off some fabric, if necessarySee the picture.
Glue the ball in the bowl with a glue gunGlue around the edge so that the ball is firmly seated.
I attached a piece of ribbon from Martha Stewart Party Crafting Duet ribbons around the ball and glued a button on the side.

I mitt paket fanns även cellofanpåsar med insticksark. Perfekta som gåvoförpackning.
--------------------------

In my package was also cellophane bags with an insert. Perfect for gift wrappings.

Närbild på nåldynan och förpackningen.
--------------------
Close up of the pincushion and packaging.

Ett litet kort måste man ju även ha till gåvan.
Här har jag stämplat upp fjärilarna från MME Miss Caroline Dolled Up Favorite stamps i olika färger på ett bazzil cardstock.
Tillsammans med texten från samma ark
----------------------------

A small card to the gift.
Here I have stamped the butterflies from MME Miss Caroline dolled up Favorite stamps in different colors on a bazzil cardstock.
Along with the text of the same sheet.

Materiallista/Supplies

Bazzil Cardstock vit.
MS Pastel Gingham Favor cups.
MS Party crafting doily lace cellobag with insert.
MS Party crafting Doily lace duet ribbons.
MME Miss Caroline Dolled Up Favorite stamps.
Privat: Tyg, vadd, knapp och nålar.

Ha det bra!/ Take care!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!