Fortsätt till huvudinnehåll

Min inspirationsbok | My book of inspiration


Förra fredagen hämtade jag ut mitt allra första DT-paket från Hobbyworld från posten – och VIPS vändes allt upp och ned! Jag har länge planerat att göra en inspirationsbok där jag samlar skisser, färgkombinationer, guider, mallar och annat spännande på ett och samma ställe. Jag hade till och med sett ut vilka papper jag skulle använda – det var bara själva boken som fattades så det drog ut på tiden då jag inte hittade något ringbundet block med helt vita blad inuti.

Nu hade jag dock hittat sådana block och hade planerat att ta tag i detta i helgen – sen fick jag paketet från Hobbyworld och jag fick helt nya, härligt färgsprakande favoritpapper från Diane Kappa.

Då så – bara att sätta igång! :)

Så här går jag till väga:

 • Jag vill ha flikar till boken, så jag funderar på vilka/hur många. (i mitt fall blir det 6 st.)
 • Jag skär till 6 st papper aningen mindre än storleken på en boksida,
----------------------------------------

Last Friday I got my very first DT-package från Hobbyworld. I've been planning to make a inspiration book where I can collect sketches, different ideas, projects and such – and in my package I found the most perfect patterned paper to make that book!

Well the – let's get to it! :)

This is how I will do:
 • I want tabs in my book, I figure that six will be fine.
 • I take six different patterned paper an cut them to the right size, just a tiny bit smaller than book pages.

 • Sen chalkar jag runt kanterna för den lite smutsiga effekt jag är så förtjust i..
 • På med dubbelhäftande tejp på bitarna och sätt fast så det blir olika ”avsnitt” i boken.
 • Jag stansar ut mina flikar (s.k. ”tabs”) och skriver kategorierna på dem samt chalkar runt kanterna.
----------------------------------------
 • I chalk the edges to get that dirty touch that I am so found of.
 • I use double-sided adhesive and attach my paper, making different sections in the book.
 • I cut out my tabs and wtite my categories on them and chalk around the edge.
 • Placera ut ”tabsen” och fäst fast på de fastsatta mönstrade pappren så att samtliga är synliga i bokens kant. Jag vill att de ska sitta fast lite extra så jag gör små hål och syr fast dem.
 • Jag skär ut 6 st pappersbitar till och sätter fast på samma sätt som tidigare – fast denna gång på baksidan av de tidigare för att dels dölja stygnen på baksidan (som inte blev så vackra) och för att stadga upp sidorna lite.
----------------------------------------
 • Place the tabs in a way so they're all visible along the side of the book. I want them to stick for a long time, and punch small holes and use stitches to fix the tabs.
 • I cut out six more of the patterned paper to put on the backside to cover up stitches and make pages firmer. • Sedan är det bara att göra skisser och annat roligt att sätta in i boken. Jag gjorde mallar på datorn med färdiga rutor i olika storlekar (ex. Fyrkantiga, avlånga osv...). Gjorde även en rad för att kunna skriva upphovsman till just den skissen i de fall jag vet det.
----------------------------------------
 • Now it's time to draw sketches and such and put them in the book. I used my computer to make templates in different shapes. I also made a line to give credit to the author of each sketch. (don't know them all though...) • NU kommer det roligaste av allt – dekorera framsidan! Zorcie är mitt alias på internet, så det var ett klockrent namn – och dessutom mer unikt än Linda!
----------------------------------------
 • NOW the fun part – decorate the front! Zorcie is my internet alias, so that was kind of obvious, and definately more unique than Linda!


Jag valde papper till framsidan, stansade sedan ut några blommor, chalkade alla bitarna. Limmade fast ett band att stänga boken med och fäste papprena med dubbelhäftande tejp och lim. Stämplade några fjärilar, klistrade fast mina bokstavsstickers, satte ihop blommorna, limmade fast dem med Martha Stewarts Permanent Glue som sitter som berg! Klart!
----------------------------------------
I chose my patterned paper for the front cover, punched oout some flowers, chalked all pieces. I attatched a ribbon to use when closing the book, after that I glued paper in place using double-sided tape and some glue. I stamped a few butterflies, and put on my letter stickers. I put my flowers together and used  Martha Stewarts Permanent Glue that is rock solid when dry! All done!

För detta projekt har jag använt följande saker:
----------------------------------------
For this project I used following things:

 • Diane Kappa Country Charm 12x12 Paper Pad
 • Martha Stewarts Permanent Glue
 • Marianne Design - Clearstamps Butterfly
 • TC Spring Fling Stamps
 • Adhesive Value Pack
  1 st EZ-Runner
  1 ark white 3D foam gluepads, normal sixe.
  Hobby & photo tape, double-sided, 6 m x 6 mm.
 • Black Large Serif Foam & Glitter Alphabet And Number Stickers SP
 • EK Retro Flower Medium Punch
 • EK Retro Flower Large Punch
 • Bazzill Basics Cardstock
Misc private stuff:
 • White book
 • Buttons
 • Bakers Twine (snöre)
 • Black pen
 • Fluid Chalk & Distress Pad
 • QuicKutz (for my tabs)
 • Bling
 • Letter stickers
Nu hoppas jag verkligen att jag kan inspirera någon annan att göra en inspirationsbok!
----------------------------------------
Now I hope that i can make anyone alse inspired to make their own book of inspiration!

See you all around!


Kommentarer

 1. Jättefin...och en toppenidé att ha en bok att samla alla idéer och sånt i. Gillar!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! :)
   Ja, jag höll på att bli knäpp på sista träffen då jag hade en bunt papper med massa skisser på...

   Radera
 2. Alltså, du är så himla begåvad..! Nu skall jag komma ihåg att lägga upp din sida som en favorit :) Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 3. Fantastiskt snygg! Borde också göra mig en idébok! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mycket praktiskt måste jag säga - den kommer bli knökfull med tiden...

   Hoppas vi ses på söndag 20:e i Västerås förresten, såg ett "kanske" på dig! :D

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!