Fortsätt till huvudinnehåll

Litet album för små minnen

Äntligen är det min tur att få visa mitt första alster här i bloggen. I min låda full med godsaker som kom i förra veckan fanns bland annat Basic Greys härliga pappersserie Konnichiwa. Alla papper är härligt färgglada med asiatisk känsla. Jag ville gärna visa så många som möjligt så jag gjorde ett litet album med fickor att stoppa ned minnen eller foton i. Jag tänkte att jag kunde samla små minnen under året på en plats.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

It’s finally my turn to blog my first creation for Hobbyworld. In my big box of lovelyness that arrived last week I got the colorful Konnichiwa paper collection from Basic Grey. It’s a wonderful collection filled with color and with an asian feeling. I wanted to show you as many of the lovely papers as I could and made a mini album. It has a lot of envelopes to put photos and other memorys in. I’m planning to collect all the smaller photos and things I collect through the year in this album.

IMG_6363

Framsidan prydd med felt trim och en träknapp ur Konnichiwa-serien. Bokstavsstickers följer med i Konnichiwa Collection Pack. Den lilla tagen är från PB & J Pins and Tags från Basic Grey.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

The front cover is embelished with felt trim and wooden button from the Konnichiwa-collection. The mini tag is från PB & J Pins and Tags, also from Basic Grey.

IMG_6366

Hela boken är pyntad med de söta cardstockstickers som följer med i Collection Pack. Jag brukar sätta dem på 3D-kuddar och så använder jag EK Success Powder Tool för att ta bort klistret från ytan på stickerserna så att de inte fastnar där de inte ska. En del kanter är stansade med kantstanser från Martha Stewart.

--------------------------------------------------------------------------------------------------

I embellished the whole album with the cardstock stickers from the collection pack. I usually put them on 3D adheseve to make them pop a bit. I use the EK Success Powder Tool to remove the stickyness from the cardstock stickers and make sure they only stick where I want them to. Some of the papers are punched with Martha Stewart edger punches.

IMG_6367

En liten minisida blev söt mitt i tyckte jag. Där kan man skriva något eller fästa en bild kanske.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

I made a smaller page in the middle of the album. I can write something or maby put a picture there.

IMG_6369

Det syns inte så bra, men jag sydde efter trådarna som lyktorna hänger på för att det skulle bli lite extra struktur på pappret.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

I used my sewing machine to sew alog the wires that the lanterns are attatched to, I wanted some extra structure for the paper.

IMG_6370

Här har jag pyntat med en liten vindsnurra från Konnichiwa Layered Stickers. Jag hängde ännu en mini-tag i en annan felt trim.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

I used one of the layered stickers from the collection to embelish this page. On the opposite page I used another felt trim and attatched another miniature tag from it.

IMG_6372

Sista sidan i mitt lilla album, hur söta är inte dessa små geisha-flickor?

-------------------------------------------------------------------------------------------------

The last pages of my mini album. I just adore these little geisha-girls!

IMG_6374

Här ser man hur baksidan på albumet ser ut. Jag sydde ihop sidorna en bit in med min symaskin. Sedan drog jag försiktigt isär sidorna så att albumet får en veckad rygg och rymmer lite innehåll.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

This is the cover of the album. I used my sewing machine to sew my pages together just a tiny bit from the edge. That way I could gently pull the pages apart and make the back look folded. That way there is more room for me to fill the album.

IMG_6375

Jag tyckte att det var roligt att fästa knappen i en av säkerhetsnålarna som följde med i PB & J Pins and Tags. Det står Double Happiness på knappen och jag tänker mig att albumet kommer att bli fyllt av minnen från mina två barn så den passade jättefint där.

Mitt album har jag gjort av svart cardstock. Jag hade små minikuvert liggande hemma och jag måttade hur stora de var så att de skulle rymmas i albumet. Jag skar en remsa cardstock lite högre än kuverten och bigade och vek som ett dragspel, bredden på varje sida är lite bredare än kuvertet. Jag fick fästa två sådana remsor i varandra för att få nog många sidor. Om man vill kan man använda det som ett dragspelsalbum men jag fäste ihop sidorna mot varandra så att det blev som en bok istället.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

I used a pin fron the PB & J Pins and Tags to attatch the wooden button, I love the effect. The text on the button is Double Happiness, I imagine that a lot of what I put in the album will be reminding me of my two kids. I think two kids is double happiness.

I made the album of black cardstock. I had some mini envelopes laying around that I used for the album. I made my album from their measurements. I cut two stripes of cardstock a bit taller then the envelopes. I made scoremarks that was a bit futher apart than the witdth of the envelopes and accordian folded them. I attatched the two strips in the middle. You can use the album accordian style but I attatched the backside of the pages together making it a book instead.

Materiallista / Supply list:

 • Bazzil Basic Cardstock
 • Basic Grey Konnichiwa Collection Pack
 • Basic Grey Konnichiwa Wooden Buttons
 • Basic Grey Konnichiwa Layered Stickers
 • Basic Grey Konnichiwa Felt Trims
 • Basic Grey PB & J Pins and Tags
 • Martha Stewart Layered Arches Edge Punch Around The Page
 • Martha Stewart Scallop Dot Edge Punch
 • Martha Stewart Scoring Board
 • EK Success Powder Tool
 • EK Success Cutterpede Straight Edge Trimmer
 • Scrapbook Adhesives Adhesive Value Pack

Privat material/ Private supplys:

 • Bakers Twine
 • Small envelopes

Maya-Isaksson-signatur-liten

Kommentarer

 1. Jättesnyggt - läckert mixat med filtdetaljer! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack :) jag tycker att filt är så mysigt att jobba med!

   Radera
 2. Gillar ditt album superduper mycket!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag blir superduperglad att läsa det! Det är verkligen fina papper att skapa med så det är lätt att få det bra då :)

   Radera
 3. Du har verkligen lyckats med att plocka fram det snygga och färgglada ur den här serien! :) Gillar idén med en liten bok/album för minnen. :)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!