Fortsätt till huvudinnehåll

Etsa på glas

Jag fick en burk glasetsningscreme i mitt DT-paket och det var det allra första jag testade. Jag har länge varit sugen på att prova att etsa på glas. Jag vände upp och ned på huset för att hitta ett lämpligt projekt och hittade en rätt tråkig IKEA-burk som kunde må bra av en upp-piffning. Om man ska ge burken som present så kan man etsa in ett monogram eller en hälsning på burken men jag valde ett grafiskt mönster.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
I got some glass etching creme in my package and that was the first thing I grabbed when I started creating. I’ve wanted to try glass etching for quite some time. I turned the house upside down to find a suitable project and found a jar from IKEA in need of a make-over. If you are going to give your project as a gift it’s nice to etch a monogram or a sentiment. I chose a graphical pattern instead.
IMG_6415liten
För att etsa på glas behöver du en Cameo, lite vinyl och glasetsningscreme. Man skär ut en mask ur vinylen och fäster på sitt projekt. Se till att vinylen sluter tätt runt kanterna så att ingen creme smiter in under masken. Sen kletar man på ett jämt lager av creme och väntar. Efter att cremen har verkat så skrapar man av så mycket man kan och lagger tillbaks i burken. Skölj av resterna under kranen och ta bort vinylen. Svårare än så är det inte.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
To do galss etching you will need a Silhouette Cameo, some vinyl and glass etching creme. Use the Cameo to cut a mask from the vinyl. Put the vinyl on your project, making sure that it’s flat on the surface to prevent any cream from geting in under the mask. Put an even coating of etching creme on your project and wait. After the creme has had time to do it’s magic you put as much creme as you can back in the container. Then rinse of your project under running water and remove the vinyl mask. That’s all there is to it.
IMG_6417
Material/supplys:
  • Silhouette Cameo
  • Silhouette Vinyl
  • Etch-All Etscreme
  • Epiphany Crafts Shape Studio Round
  • Epiphany Crafts Bubble Caps Clear Round
  • Epiphany Crafts Metal Charms Round
  • My Minds Eye On The Bright Side Two 6x6 Paper Pad
Privat material/private supplys:
  • Burk/jar
  • Bakers Twine
Maya-Isaksson-signatur-liten

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!