Fortsätt till huvudinnehåll

Bröllopstider

Jag har knåpat ihop ett litet bröllopskort som kan vara bra att ha såhär i bröllopstider. Jag har stämplat en bakgrund med en stämpel från Teresa Collins, det blev ett medaljongmönster som passar så fint till bröllopstemat. I samma set fanns den fina ramen, i den är en text som jag försiktigt skar ut. På så sätt kan jag använda ramen för sig och texten för sig, eller så lirkar jag texten på plats igen och använder båda ihop. Det är ett bra knep för att få mer användning av sina stämplar.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

I made this wedding card to have on stock if I need it. Spring and summer are intensive wedding times. I used a stamp from a Teresa Collins set to make a medallion background and it is great for the wedding theme. The lovely frame is from the same set. Inside the frame there is a different text and I carefully cut it out. That way I can use the frame alone and the text alone. If I want to use them as they were I can just put the text back inside the frame. It’s a great way to get more use out of your stamp collection.

IMG_6404liten

Jag har stämplat ram och text på en bit canvas för att det skulle bli en fin struktur. De söta fjärilarna har jag klippt ut ur ett ark från ljuvliga Botanique-serien från Donna Salazar.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

I stamped the frame and text on a piece of canvas to get some structure for the card. The cute butterflys I cut out of one of the lovely design papers from Donna Salazars Botanique-series.

IMG_6405liten

Material/supplys:

  • Teresa Collins Fabrications Canvas Stamps
  • Teresa Collins Fabrications Canvas Rhinestones
  • Bazzil Cardstock
  • Donna Salazar Botanique 12x12 Paper Pad
  • Scrapbook Adhesives E-Z Runner Permanent
  • Scrapbook Adhesives 3D Foam Squares

Privat material/Private supplys:

  • Sticky Back Canvas
  • Textstämpel / text stamp
  • Ink

Maya-Isaksson-signatur-liten

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!