Fortsätt till huvudinnehåll

Linda Wirenblad - presentation

Vi på Hobbyworld hälsar Linda L. Wirenblad varmt välkommen till vårt DesignTeam!

Familjen består av hennes man Micke samt en dotter och en utflyttad son samt även en hund. Hon bor med familjen uppe i skogen i Kärrgruvan strax utanför Norberg som ligger längst upp i norra Västmanland på gränsen mot södra Dalarna.

Jobbtiteln är ”administratör” för Gastrogate.com som är en restaurangportal, där arbetar hon dagligen med design, teknik och kommunikation – och mer allmän kundvård. Frågar någon brukar hon säga att hon är ”trollerikonstnär” då hennes främsta jobb är att göra krögarkunderna nöjda och glada!

På fritiden gör Linda helst något kreativt eller tar en skogspromenad med hunden. Hon läser gärna böcker men i perioder. Dessutom gillar Linda att göra skillnad och engagerar sig gärna i olika ideella projekt.

Hon blir glad av vackra saker, musik, fågelkvitter – och när man lyckas med något man först inte trodde på… Irriterad blir Linda på att livsviktiga saker (typ tejp eller lim) alltid har en förmåga att ta slut när man minst anar det… Och att dygnet definitivt har för få timmar – det är en riktig skam att man måste sova bort en tredjedel av livet när det finns så mycket kul att göra!

Linda brinner för att väcka opinion och att informera om övergrepp sedan många år tillbaka och
svarar gärna på frågor om det är någon som har!

Hon kan inte skapa utan sina händer men är i övrigt är GRYMT flexibel! Hon kan inte överleva utan utan brun/svart vattenfast tuschpenna, ett bra och snabbtorkande lim, sax och fluid chalk i bruna nyanser och svart. Ge henne det och en bunt färgglada papper så är hon igång på nolltid!

Hon har inga favorittillverkare men föredrar gärna småmönstrade papper framför stormönstrat eftersom de är mer flexibla till att använda både till kortmakeri och scrapbooking. Produkter från Ranger är en favorit och gillar verkligen Bazzill Basics cardstock. Hon gillar sina nya Spectrum Noirpennor och använder dem till så mycket mer än bara till stämpelfärgläggning! Stämplar från KennyK Collection är favoriter just nu.

Inspiration kommer från ögonblickets ingivelse. Hennes alster växer fram, som ett konstverk ungefär. Ser sällan ett färdigt slutresultat i huvudet innan hon börjar utan kör på magkänslan och låter det skapa sig självt. Alstrena är nog ganska ”ruffig”. Älskar chalkade kanter, rivna papper, trasiga papper, knycklade papper. Prickar och stygn, sydda eller ritade, återkommer ofta. Ser det ”skitigt” och slitet ut – då är det förmodligen Lindas alster!

Högst upp på pysselönskelista finns en stansmaskin för modell större dies (typ Cuttlebug/Sizzix Big Shot eller liknande) eftersom Linda i dagsläget bara har en gammal hederlig Roooooosa QuicKutz. Och så vill hon få kompletta färguppsättningen av Spectrum Noirpennorna.

Linda säger att hon hoppas kunna tillföra Hobbyworlds DT:
""Min" grej! Jag försöker inte kopiera (även om jag gärna inspireras) av någon annan eller följer trender slaviskt, däremot provar jag gärna nya tekniker och materiel och försöker hitta en individuell touch. Jag ska göra mitt absolut bästa för att leva upp till de förväntningar som ställs! Och så hoppas jag att någon annan kan hitta något litet guldkorn i det jag tillför och att jag kan inspirera och uppmuntra till eget skapande – vare sig det gäller renodlad scrapbooking eller någon annan form av kreativ konstnärlighet!"

Målet för 2012 är att lära sig en massa nya och spännande tekniker och kanske prova några helt nya verktyg!

Lindas egen blogg hittar du här: http://zorcies.blogspot.com som du mer än gärna får besöka och glöm inte att lämna en kommentar också :)


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!